ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι πυροσβέστες καταγγέλλουν: «Τυφλή βία από τα ΜΑΤ – Το ευχαριστώ της κυβέρνησης ήταν τα χημικά»

Για τις εικόνες ντροπής με άγρια καταστολή προς τους πυροσβέστες, μίλησε ο γενικός γραμματέας πυροσβεστών, που εξέφρασε την πικρία του για την αχαριστία της κυβέρνησης.
Οι πυροσβέστες καταγγέλλουν: «Τυφλή βία από τα ΜΑΤ – Το ευχαριστώ της κυβέρνησης ήταν τα χημικά»

Για τις εικόνες ντροπής που είδε όλο το πανελλήνιο μίλησε στο OPEN ο γενικός γραμματέας συμβασιούχων πυροσβεστών, Γεράσιμος Μανίφας. Για το εξοργιστικό συμβάν που έγινε την περασμένη Παρασκευή δηλαδή. Όταν  τα ΜΑΤ πήραν κυβερνητική εντολή να επιτεθούν στους πυροσβέστες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Και βρίσκονταν εκεί για να ζητήσουν τη μονιμοποίηση τους άλλα και προσλήψεις προσωπικού.

Οι πυροσβέστες που όλο τον χρόνο ξελασπώνουν τον ανύπαρκτο κρατικό μηχανισμό, «επιβραβεύτηκαν» από την κυβέρνηση με άγρια καταστολή, χημικά και εκτοξεύσεις νερού. Ο κ. Μανίφας που ήταν παρών στο επεισόδιο, μίλησε για τυφλή και απρόκλητη βία των ΜΑΤ, αφού «πετούσαν χημικά ακόμα και προς το εμβολιαστικό κέντρο», ενώ η Αύρα «έριχνε νερό τυφλά, ακόμα και σε μηχανάκια που περνούσαν από το σημείο».

«Το ευχαριστώ ήταν τα χημικά» σχολίασε ο κ. Μανίφας, ενώ εξέφρασε με πικρία πως οι ήρωες του καλοκαιριού, αντιμετωπίζονται με κυνισμό και αναίτια σκληρότητα. Πρόσθεσε επίσης πως η δικαιολογία που παρουσίασε η ΕΛ.ΑΣ. ήταν εντελώς προσχηματική. Δηλαδή το ότι τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους πυροσβέστες γιατί έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Κηφισίας.

Στην πραγματικότητα, όπως είπε ο συνδικαλιστής, τα δύο ρεύματα της Κηφισίας έκλεισαν μόνο για 10-15 λεπτά. Και αυτό έγινε, όταν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενημερώθηκαν πως ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης δεν διέθετε ούτε ένα λεπτό για να συναντήσει τους πυροσβέστες.

Οργή στο κοινό αίσθημα, για τη βία στους πυροσβέστες

Οι εικόνες αποτροπιασμού με πυροσβέστες να τρέχουν μέσα σε δακρυγόνα και τόνους εκτοξευόμενου νερού, προκάλεσαν μόνο οργή στο κοινό αίσθημα. Αυτοί που ρίχνονταν στις φλόγες το καλοκαίρι για να καλύψουν την κυβερνητική απραξία, τώρα αντιμετωπίστηκαν σαν «ταραξίες» που έκλειναν τον δρόμο.

Όπως οι υγειονομικοί που πρώτα χειροκροτήθηκαν και μόλις απαίτησαν τα δίκαια, εκδιώχθηκαν. Όπως οι εκπαιδευτικοί που σήκωσαν το βάρος της τηλεκπαίδευσης και μετά βρέθηκαν να δέχονται μηνύσεις από την κα Κεραμέως. Έτσι και οι πυροσβέστες, μόλις διεκδίκησαν τα αυτονόητα, το κράτος τους φιλοδώρησε με απάνθρωπη καταστολή, και μάλιστα από ένστολους.

Όπως καταγγέλλει ο γενικός γραμματέας συμβασιούχων πυροσβεστών, η επίθεση των ΜΑΤ ήταν αναίτια και μοναδικό στόχο είχε να «σπάσει» τη συγκέντρωση. Η κυβέρνηση φανέρωσε το αποκρουστικό της πρόσωπο για ακόμη μια φορά. Εκμεταλλεύεται ολόκληρους κλάδους, όταν έχει ανάγκη για επικοινωνιακό «lifting», και στη συνέχεια τους ποδοπατά, όταν τολμήσουν να εκφράσουν τα δίκαια αιτήματα τους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι πυροσβέστες καταγγέλλουν: «Τυφλή βία από τα ΜΑΤ – Το ευχαριστώ της κυβέρνησης ήταν τα χημικά»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.