ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πολύτιμη Θεία βοήθεια στους ανθρώπους του αθλητισμού και η Λειτουργία στις 17 Δεκεμβρίου

Το αδύνατο που γίνεται δυνατό, το μικρό θαύμα που ζητά ένας αθλητής, η πολύτιμη βοήθεια, η προσευχή, τα δάκρυα λύπης, χαράς και πίστης, ένας σταυρός, ένα βλέμμα προς τον ουρανό.
Η πολύτιμη Θεία βοήθεια στους ανθρώπους του αθλητισμού και η Λειτουργία στις 17 Δεκεμβρίου

Θεία Λειτουργία για τους ανθρώπους του Αθλητισμού στις 17 Δεκεμβρίου, κατόπιν εισηγήσεως της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Αθλητισμού.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε την κατ’ έτος τέλεση της Θείας Λειτουργίας υπέρ των αθλητών, των προπονητών και των αθλητικών παραγόντων όλων των ολυμπιακών αθλημάτων.

Μάλιστα η πρώτη Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Παγκρατίου την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023.

Η πολύτιμη Θεία βοήθεια στους ανθρώπους του αθλητισμού και η Λειτουργία στις 17 Δεκεμβρίου

Το αδύνατο που γίνεται δυνατό, το μικρό θαύμα που ζητά ένας αθλητής, η πολύτιμη βοήθεια, η προσευχή, τα δάκρυα λύπης, χαράς και πίστης, ένας σταυρός, ένα βλέμμα προς τον ουρανό. Όλα αυτά μοναδικά, ακατανόητα, προσωπικά ενώνονται και αποκτούν νόημα στον αθλητικό στίβο.

Η πολύτιμη Θεία βοήθεια στους ανθρώπους του αθλητισμού και η Λειτουργία στις 17 Δεκεμβρίου

Πόσες φορές ένας προπονητής, ένας αθλητής, ένας άνθρωπος του αθλητισμού, ένας άνθρωπος, δεν ζήτησε τη Θεία βοήθεια για να επιτύχει αυτό που φαντάζει στα μάτια των άλλων αλλά και τα δικά του ακατόρθωτο, δύσκολο.

Αθλητισμός και Πίστη, πίστη και αθλητισμός πάνε μαζί. Πορεύονται χέρι χέρι, στο δρόμο της Θείας Πρόνοιας, της Θείας Οικονομίας. Αθλητές του Θεού και αθλητές μαχόμενοι στον στίβο της ζωής και του αθλητισμού γνωρίζουν, βιώνουν πως – πολλές φορές – αυτοί κάνουν αυτό που μπορούν και ο Θεός αυτό που δεν μπορούν.

Η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Αθλητισμού αποφάσισε στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας για τους ανθρώπους του Αθλητισμού, την κατ’ έτος τέλεση Θείας Λειτουργίας. Πόση ανάγκη έχει ο αθλητής το Θεό, πόσο ανάγκη έχει ο άνθρωπος το Θείο, για να τον οδηγήσει στην υπέρβαση, στον καλύτερο εαυτό του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η πολύτιμη Θεία βοήθεια στους ανθρώπους του αθλητισμού και η Λειτουργία στις 17 Δεκεμβρίου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.