ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΡΑΕ αδειάζει την κυβέρνηση: 57% ακριβότερο το ρεύμα με τη νέα τιμολόγηση που υποτίθεται θα «χτυπούσε» την ακρίβεια!

Δώρο για τους κερδοσκόπους το νέο σύστημα τιμολόγησης που αντικατέστησε τη ρήτρα. Επιστολή ΡΑΕ προς Σκρέκα που δείχνει εκτόξευση της τιμής ρεύματος.
Η ΡΑΕ αδειάζει την κυβέρνηση: 57% ακριβότερο το ρεύμα με τη νέα τιμολόγηση που υποτίθεται θα «χτυπούσε» την ακρίβεια!

Επιστολή ΡΑΕ: Στον χορό που σέρνουν οι  κερδοσκόποι της ενέργειας συνεχίζουν να βρίσκονται παγιδευμένοι οι πολίτες, αφού με μια νέα αποκάλυψη διαπιστώνεται πως το σύστημα τιμολόγησης που παρουσίασε μετά βαΐων και κλάδων η κυβέρνηση όχι μόνο δεν χτυπάει την ακρίβεια στο ρεύμα, άλλα εκτίναξε την τιμή του προς όφελος των κερδοσκόπων.

Όλοι θυμόμαστε τις πανηγυρικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί – δήθεν – κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής (μια ληστρική χρέωση που είχε επιτρέψει η ίδια η κυβέρνηση) και βαρύγδουπες δηλώσεις πως η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό του πολίτη. Στην ουσία αυτό που έγινε, ήταν να ενσωματωθεί ολόκληρη η ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια των παρόχων, και με το παραπάνω.

Η δημοσιογραφική αποκάλυψη που επιβεβαιώνει την κοροϊδία που γίνεται στους καταναλωτές έγινε από την ΕφΣυν, και έχει να κάνει με επιστολή της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της ΡΑΕ Θανάσης Δαγούμας. Στην επιστολή – κόλαφο καταδεικνύεται πως το νέο σύστημα τιμολόγησης που ούτε λίγο – ούτε πολύ διαφημίστηκε από την κυβέρνηση ως «κίνηση ματ» στην ακρίβεια, αντί να πετύχει μείωση των τιμών ενέργειας, τις εκτόξευσε σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα!

Ειδικότερα, το νέο σύστημα δημιούργησε χώρο δράσης στους παράγωγούς ενέργειας, ώστε να επιβάλλουν αυξήσεις έως και 57% στην τιμή του ρεύματος τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με το προηγούμενο σύστημα τιμολόγησης.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση έδωσε «αέρα» στους κερδοσκόπους να αυξήσουν τις τιμές κατά το δοκούν και να εισπράξουν τις υπέρογκες επιδοτήσεις από τα κρατικά ταμεία, δηλαδή να κάνουν αφαίμαξη του δημόσιου χρήματος με τις ευλογίες του Μαξίμου. Ενδεικτικό πως τον προηγούμενο μήνα η κρατική επιδότηση που εισέπραξαν οι παραγωγοί, κάλυψε το 82% των τιμών.

Και όλα αυτά για να μην θιγούν στο ελάχιστο τα συμφέροντα των παραγωγών και του κερδοσκοπικού πλαισίου που έχει στηθεί στο «πάρτι» της ενέργειας. Τα δήθεν μέτρα ανακούφισης των πολιτών δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας κρατικός εμπαιγμός προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, προκειμένου οι πάροχοι να συνεχίσουν απτόητοι να εκτοξεύουν την τιμή του ρεύματος και να εκμεταλλεύονται τις επιδοτήσεις.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η ΡΑΕ αδειάζει την κυβέρνηση: 57% ακριβότερο το ρεύμα με τη νέα τιμολόγηση που υποτίθεται θα «χτυπούσε» την ακρίβεια!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.