ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η συγκλονιστική μαρτυρία της αδελφής του Τόσκο για τη δολοφονική επίθεση

H Μπέτια Μποζατζίσκι μίλησε στο One Channel για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο αδερφός της Τόσκο, στη Θεσσαλονίκη.
Η συγκλονιστική μαρτυρία της αδελφής του Τόσκο για τη δολοφονική επίθεση

Συγκλονίζει στη μαρτυρία της η αδελφή του Τόσκο Μποζατζίσκι, εξιστορώντας το πώς ακριβώς ο 28χρονος Βούλγαρος δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη από χούλιγκανς. Επίθεση που ουσιαστικά  ευθύνεται για τον θάνατό του όπως αφήνει να εννοηθεί και η Μπέτια Μποζατζίσκι στα όσα είπε σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον Βούλγαρο πρωθυπουργό οι οπαδοί για τον θάνατο του Τόσκο

Παράλληλα η αδελφή του αδικοχαμένου οπαδού τονίζει ότι η υπόθεση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στη Βουλγαρία, ενώ σε ερώτηση αν κάποιος από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει έρθει σε επικοινωνία με την οικογένειά της η απάντησή της είναι αρνητική.

Παρακάτω όσα δήλωσε η Μπέτια Μποζατζίσκι στο One Channel

«O αδελφός μου λίγη ώρα πριν γίνει το κακό μίλησε με τον πατέρα μου και του είπε ότι τελειώνουν τον καφέ και θα φύγουν για τη Βουλγαρία. Τη στιγμή που ξεκίνησαν προς τα αυτοκίνητα τους απέναντι τους βρέθηκαν περίπου 20 ή και λίγο παραπάνω άτομα, οπλισμένα με μάσκες, σιδηρολοστούς και μεταλλικούς σωλήνες και τους επιτέθηκαν. Εκείνη τη στιγμή, ίσως μέσα στον πανικό τους, πολλοί από την παρέα έτρεξαν προς διάφορες κατευθύνσεις. Στο σημείο έμειναν μόνο λίγοι, συμπεριλαμβανομένου του αδελφού μου. Ακολούθησε πολύ άγριος ξυλοδαρμός και τη στιγμή που ο αδελφός μου προσπάθησε να σηκωθεί και να φύγει προς κάποια κατεύθυνση για να ξεφύγει, τον χτύπησε το αυτοκίνητο.

-Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις στη Βουλγαρία για την όλη υπόθεση. Θέλετε να μας μιλήσετε για αυτές

Οι αντιδράσεις εκφράζονται σε τεράστια στήριξη. Έχουμε στήριξη από ανθρώπους από σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Είμαι ευγνώμων διότι, χωρίς αυτή τη στήριξη και πρωτοβουλία, δεν θα συνέβαιναν πολλά πράγματα. Η ομάδα του Μπότεφ, άλλες βουλγαρικές ομάδες ποδοσφαίρου και οι οπαδοί τους μας συλλυπήθηκαν. Η Μπότεφ και οι οπαδοί της διοργάνωσαν μεγάλη διαμαρτυρία στο Πλόβντιφ που σταμάτησε την κίνηση σε σχεδόν ολόκληρη την πόλη.

Έχουμε στείλει επιστολές προς πολλά υπουργεία, προς τον πρωθυπουργό καθώς και προς τα θεσμικά όργανα της Ελλάδας. Για όλα αυτά μίλησα και στο ραδιόφωνο του Άρη. Επιπλέον προγραμματίζονται νέες διαμαρτυρίες ενώ στην κηδεία του παραβρέθηκαν ο μητροπολίτης και ο δήμαρχος του Πλόβνιτφ. Υπάρχουν πολύ έντονες αντιδράσεις. Όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και όλες οι ιστοσελίδες μιλούν για εκείνον. Όλοι είναι κατηγορηματικοί στο αίτημα μας για απόδοση δικαιοσύνης για όσα συνέβησαν.

-Οι ελληνικές αρχές σας έχουν προσεγγίσει;

Εμάς προσωπικά – όχι. Δεν έχω κάποια άλλη πληροφορία αλλά με την οικογένεια μας δεν έχει επικοινωνήσει κανείς.

-Αισθάνεστε ότι οι ελληνικές αρχές κάνουν ό,τι χρειάζεται για να ερευνηθεί η υπόθεση και να βρεθούν οι ένοχοι;

Ελπίζω και πιστεύω πως αυτό γίνεται επειδή η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα με πολύ παλιό σύστημα απονομής δικαιοσύνης, είναι η χώρα όπου γεννήθηκε αυτή η επιστήμη. Ελπίζω ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί σε βάθος και, ως οικογένεια, θα λάβουμε αυτό που δικαιούμαστε.

-Πιστεύετε ότι γίνεται προσπάθεια να συγκαλυφθεί η υπόθεση;

Νομίζω πως όχι και θέλω να ελπίζω πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν πιστεύω πως θα ήταν τόσο εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο. Στο κάτω κάτω πρόκειται για μια διεθνή υπόθεση που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πάρα πολλών μέσων ενημέρωσης. Γι’ αυτό δεν πιστεύω πως θα γινόταν προσπάθεια να συμβεί κάτι τέτοιο. Ελπίζω να μη συμβεί, θα ήταν πολύ βαρύ για εμάς.

-Σας έχει προσεγγίσει οποιοσδήποτε από τον ΠΑΟΚ;

Όχι, δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία. Απολύτως καμία. Δεν μας έχουν απευθύνει ούτε συλλυπητήρια ως οικογένεια. Δεν ξέρω καν πώς να σχολιάσω αυτό το γεγονός. Δεν είχαμε καμία επαφή μαζί τους».

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η συγκλονιστική μαρτυρία της αδελφής του Τόσκο για τη δολοφονική επίθεση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.