ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η στέγη θηλέων Παλαιού Φαλήρου θα υποδεχθεί ανήλικα κορίτσια από ορφανοτροφείο της Ουκρανίας

Σε μια αξιέπαινη κίνηση προχωρά η στέγη θηλέων Παλαιού Φαλήρου καθώς θα παρέχει στέγαση σε κοριτσάκια από ορφανοτροφείο της Ουκρανίας
Η στέγη θηλέων Παλαιού Φαλήρου θα υποδεχθεί ανήλικα κορίτσια από ορφανοτροφείο της Ουκρανίας

Η εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία συνεχίζεται κι έτσι όλος και περισσότεροι Ουκρανοί πολίτες αποφασίζουν να αποχωρήσουν από τη χώρα για λόγους ασφαλείας. Κάποιοι πληθυσμοί μάλιστα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι όπως τα ανήλικα κορίτσια θα φιλοξενήσει η «Στέγη θηλέων Παλαιού Φαλήρου». το προσεχές διάστημα.

Έτσι τα κοριτσάκια αυτά θα έχουν σίτιση, στέγη και πάνω από όλα ασφάλεια μακριά από της δύσκολες καταστάσεις που ζει η χώρα τους.

Αναλυτικότερα ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου θα παράξει σε 25 ανήλικα κορίτσια από την Ουκρανία. Για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία μίλησε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Φωστηρόπουλος, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει στο Π. Φάληρο και οκτώ τόνους τροφίμων.

«Η Στέγη Θηλέων Άξιος Αλέξανδρος είναι ένας χώρος που τα τελευταία 60 χρόνια δείχνει το πραγματικό πρόσωπο αγάπης προς κορίτσια ηλικίας 7 έως 18 ετών. Οι χώροι αυτοί μπορούν να φιλοξενήσουν ανήλικα κορίτσια που έχουν την ανάγκη προστασίας. Το σχετικό αίτημα έχει μεταφερθεί προς τη Γενική Γραμματεία Μετανάστευσης», πρόσθεσε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου.

Και συμπλήρωσε: «Θα φιλοξενήσουμε στη Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου πρόσφυγες από την Ουκρανία. Ο Πρόεδρος της Στέγης βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Γραμματεία Ασυνόδευτων Ανηλίκων, ώστε να διατεθούν οι άδειες αίθουσες στη Στέγη Θηλέων, ένα πραγματικά κοινωφελές Ίδρυμα, που βοηθά κακοποιημένα κορίτσια εδώ και 65 χρόνια» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Φωστηρόπουλος απηύθυνε, παράλληλα, δημόσιες ευχαριστίες στους πολίτες για την πρωτοφανή ανταπόκριση τους στην ανθρωπιστική βοήθεια συγκέντρωσης τροφίμων για αποστολή στην Ουκρανία, σε συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και σημείωσε ότι «ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, πάντοτε σε ανάλογες κρίσεις – όπως για παράδειγμα οι πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Εύβοια – διαισθανόμενος την ανάγκη για προσφορά του κόσμου, διοργάνωσε ανάλογες δράσεις, με αξιόπιστους φορείς και οργανισμούς, όπως ο Ερυθρός Σταυρός, διασφαλίζοντας έτσι την αξιοπιστία της δράσης και την ανταποδοτικότητα της αλληλεγγύης των Δημοτών».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η στέγη θηλέων Παλαιού Φαλήρου θα υποδεχθεί ανήλικα κορίτσια από ορφανοτροφείο της Ουκρανίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.