ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός από το 112 για τον Ιανό – Σε ποιους νομούς έλαβαν sms

Συναγερμός από το 112 για τον Ιανό σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία και Μεσσηνία Το μήνυμα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τους πολίτες στα ελληνικά και στα αγγλικά. Αυτό ανέφερε ότι αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα δόθηκαν οι καθιερωμένες οδηγίες για το πώς πρέπει να κινηθούν. Ιανός περιοχές – Δείτε το...
Συναγερμός από το 112 για τον Ιανό – Σε ποιους νομούς έλαβαν sms

Συναγερμός από το 112 για τον Ιανό σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία και Μεσσηνία

Το μήνυμα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τους πολίτες στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Αυτό ανέφερε ότι αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα δόθηκαν οι καθιερωμένες οδηγίες για το πώς πρέπει να κινηθούν.

Ιανός περιοχές – Δείτε το sms

 

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή (18/9) όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γιαννόπουλου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, η απόφαση ελήφθη για λόγους ασφαλείας των μαθητών, μετά τις μετεωρολογικές προγνώσεις για επικείμενη εκδήλωση ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων εξαιτίας της κακοκαιρίας Ιανός.

Οι επιστήμονες προβλέπουν τέσσερα διαφορετικά σενάρια για την πορεία της καταιγίδας και του σκέλους που θα επηρεάσει την ελληνική επικράτεια, τονίζοντας πως φαινόμενα σαν και αυτό, είναι εξαιρετικά απρόβλεπτα και δύσκολο να εκτιμηθεί επακριβώς η πορεία τους, αλλά και η ένταση σε τοπικό επίπεδο.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Ιανού, όπως έχουν καταγραφεί από την έως τώρα πορεία του στη Μεσόγειο, είναι οι μεγάλες ποσότητες βροχής και οι θυελλώδεις άνεμοι. Υπάρχει εκτίμηση για 200 τόνους νερού ανά στρέμμα, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί, ισοδυναμεί με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Σε δύο ημέρες (Δευτέρα-Τρίτη), οι δορυφόροι κατέγραψαν χιλιοστά ολικής βροχόπτωσης, στη θαλάσσια περιοχή όπου κινείται η κακοκαιρία.

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συναγερμός από το 112 για τον Ιανό – Σε ποιους νομούς έλαβαν sms», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.