ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είχαν εκτιμήσεις για 300 νεκρούς στην Αθήνα από την κακοκαιρία Μπάλλος

O υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, αποκάλυψε πως αν δεν προχωρούσαν στην απαγόρευση κυκλοφορίας μπορεί να υπήρχαν και 300 νεκροί.
Είχαν εκτιμήσεις για 300 νεκρούς στην Αθήνα από την κακοκαιρία Μπάλλος

O υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, αποκάλυψε πως είχαν εκτιμήσεις για 300 νεκρούς από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Πιο συγκεκριμένα ο Χρήστος Στυλιανίδης τοποθετήθηκε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» με θέμα την κακοκαιρία «Μπάλλος», που χτύπησε πριν λίγες μέρες την Ελλάδα.

Σ’ αυτήν αποκάλυψε πως αν επιβεβαιώνονταν οι μετεωρολογικές προβλέψεις, τότε το βράδυ στις 14 Οκτωβρίου, στην Αθήνα μπορεί να υπήρχαν και 300 νεκροί.

Γι’ αυτό τον λόγο η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισαν την απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό και το κλείσιμο των σχολείων.

Πιο συγκεκριμένα σημείωσε ότι οι επιστήμονες τους είχαν γνωστοποιήσει πως το ύψος της βροχής θα έφτανε τα 220-230 χιλιοστά, έτσι ο Κηφισός δεν θα άντεχε και θα πλημύριζε. Γι’ αυτό προχώρησαν στην απαγόρευση κυκλοφορίας για την οποία επικρίθηκαν έντονα.

Ακόμη είπε πως η χώρα δεν διαθέτει τις υποδομές για να αντιμετωπίσει τόσο έντονα καιρικά φαινόμενα. Ενώ στην Κέρκυρα αναγκάστηκαν να βάλουν τον στρατό να καθαρίσει τα ρέματα και άλλα σημεία, γιατί δεν υπήρχαν εργολάβοι με τα κατάλληλα μηχανήματα.

Τέλος γνωστοποίησε πως το υπουργείο θα δημιουργήσει έναν ευέλικτο μηχανισμό για μπορεί να αντιμετωπίζει τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με την έγκαιρη προετοιμασία των περιοχών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Είχαν εκτιμήσεις για 300 νεκρούς στην Αθήνα από την κακοκαιρία Μπάλλος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.