ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηχηρό «καμπανάκι» από Guardian για την κυβέρνηση: Στο βαθύ «κόκκινο» η Ελλάδα για παραβιάσεις δημοκρατικών ελευθεριών!

Έρευνα - «ράπισμα» προς την κυβέρνηση που παρουσιάστηκε στον βρετανικό Guardian, καταδεικνύει την Ελλάδα ως μια από τις 6 χώρες της Ευρώπης που εφαρμόστηκαν τα πιο απολυταρχικά μέτρα και παραβιάστηκαν οι περισσότερες δημοκρατικές ελευθερίες.
Ηχηρό «καμπανάκι» από Guardian για την κυβέρνηση: Στο βαθύ «κόκκινο» η Ελλάδα για παραβιάσεις δημοκρατικών ελευθεριών!

Μια ακόμα ηχηρή επιβεβαίωση πως η Ελληνική κυβέρνηση ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια των δημοκρατικών αξιών και εφάρμοσε πρωτοφανή μέτρα απολυταρχισμού, έρχεται από τον βρετανικό Guardian, όπου με άρθρο του παρουσιάζει μελέτη που δείχνει σε ποιες χώρες έγιναν σημαντικές παραβιάσεις των διεθνών δημοκρατικών ελευθεριών, σε ποιες έγιναν λιγότερο και σε ποιες καθόλου.

Όπως σημειώνει η έρευνα, η Ελλάδα και άλλες 5 χώρες της Ανατολικής Ευρώπης (Πολωνία, Λευκορωσία, Σερβία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Κροατία) «φιγουράρουν» με σκούρο κόκκινο χρώμα, που υποδηλώνει κυβερνήσεις που εστράφησαν σε καταχρηστικά μέτρα επιβολής, παραπληροφόρησης και μεροληπτικών μέτρων, με συχνότερη παραβίαση τους περιορισμούς στα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα το Ινστιτούτο Varieties of Democracy (V – Dem) από τον Μάρτιο του 2020 υπάρχει γεωγραφική (γεωπολιτική) διαφορά στα σημεία της Ευρώπης που παρατηρούνται εξόφθαλμες παραβιάσεις δημοκρατικών δικαιωμάτων, αφού από τις 12 χώρες της Δυτικής Ευρώπης καμία δεν καταγράφεται ως ακραία προβληματική (με κόκκινο δλδ), με εξαίρεση το Βέλγιο (που σημειώνεται με ροζ χρώμα, δηλαδή ένα βαθμό κάτω από το κόκκινο).

Βλέπουμε λοιπόν πως ο ξένος Τύπος επιβεβαιώνει, αυτό που οι έλληνες πολίτες βιώνουν εδώ και δύο χρόνια. Μια κυβέρνηση που κάνει… «πρωταθλητισμό» στα απολυταρχικά και αντιδημοκρατικά μέτρα, που όχι μόνο δεν αποδίδουν άλλα κάνουν την κατάσταση της χώρας πολύ χειρότερη. Απόδειξη το ότι αρκετές χώρες που δεν πήραν αυστηρά μέτρα, καταγράφουν πολύ καλύτερα νούμερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να «καλύψει» τα τραγικά ελλείμματα της χώρας σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη, με πλεόνασμα απολυταρχισμού που δεν προσέφερε απολύτως τίποτα, άλλα και ζημίωσε (και συνεχίζει να ζημιώνει) σημαντικά τη χώρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παράλογη αποπομπή 7.000 μη εμβολιασμένων υγειονομικών, που θα μπορούσαν να προσφέρουν τεράστια ανάσα στο κατεστραμμένο ΕΣΥ.

Αντ’ αυτού η κυβέρνηση επιλέγει να επιστρατεύει μια πληθώρα επικοινωνιακών τεχνασμάτων που αποσκοπούν στο να υποβαθμιστούν οι τεράστιες ευθύνες που της αναλογούν.

Αυτό αποδείχθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο με την έρευνα Τσιόδρα – Λύτρα, που προειδοποιούσε από τον Μάιο για το επερχόμενο θανατικό στις νοσηλείες εκτός ΜΕΘ. Και αντί το Μαξίμου να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και να αποδοθούν ευθύνες όπου πρέπει, επέλεξε να υποβιβάσει το θέμα με κυβερνητικά στελέχη που προσπάθησαν με όλους τους τρόπους να θίξουν την μελέτη ως κάτι ασήμαντο.

Όμως το ηχηρό «χαστούκι» που έρχεται από τον Guardian, υπενθυμίζει την πραγματική διάσταση των γεγονότων. Η Ελλάδα, μια χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, εδώ και 2 χρόνια «διαπρέπει» στον απολυταρχισμό και την ωμή παραβίαση δημοκρατικών ελευθεριών…

 

Στο «κόκκινο» η Ελλάδα, όσον αφορά τις παραβιάσεις δημοκρατικών ελευθεριών εν καιρώ πανδημίας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηχηρό «καμπανάκι» από Guardian για την κυβέρνηση: Στο βαθύ «κόκκινο» η Ελλάδα για παραβιάσεις δημοκρατικών ελευθεριών!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.