ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είδη πρώτης ανάγκης: Νέες αυξήσεις «φωτιά» στα τρόφιμα – Σε απόγνωση οι καταναλωτές

Το 2023 φέρνει ανατιμήσεις «φωτιά» σε εκατοντάδες είδη πρώτης ανάγκης στα σούπερ μάρκετ
Είδη πρώτης ανάγκης: Νέες αυξήσεις «φωτιά» στα τρόφιμα – Σε απόγνωση οι καταναλωτές

Είδη πρώτης ανάγκης: Νέες ανατιμήσεις «φωτιά» σε συνολικά 500 βασικά αγαθά αναμένεται να γίνουν σταδιακά μέσα στο 2023 και αναμένεται να υπάρξουν αυξήσεις έως και 10% στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ.

Ανάμεσα στα προϊόντα που θα ανατιμηθούν βρίσκονται τα χαρτικά, τα ζυμαρικά, οι πάνες, οι παιδικές τροφές, τα όσπρια, τα τυροκομικά, το ελαιόλαδο, τα καθαριστικά, τα αφρόλουτρα, τα μπισκότα, το σοκολατοειδή, ρύζι, οι κονσέρβες τόνου, το εμφιαλωμένο νερό και τα αναψυκτικά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο κανάλι του Mega ο οικονομέτρης Γιώργος Αδαλής το θέμα της ακρίβειας στην Ελλάδα θα απασχολήσει τουλάχιστον μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Είδη πρώτης ανάγκης: Νέες αυξήσεις «φωτιά» στα τρόφιμα – Σε απόγνωση οι καταναλωτές

Όπως τόνισε ο κ. Αδαλής, το δεύτερο κύμα ακρίβειας που έρχεται τώρα οφείλεται σε πράγματα που έχουν γίνει 3-4 μήνες και των οποίων οι επιπτώσεις φαίνονται σήμερα.

Όσον αφορά τις αυξήσεις που περιμένουν να αντιμετωπίσουν οι καταναλωτές στα σιτηρά αναμένεται να φτάσουν έως και 19%, τα κρέατα 17%, τα ψάρια και τα αυγά είχαν και αυτά μία άνοδο, πήραν την προηγούμενη φορά τα αυγά γύρω στο 28% και 12-14% τα λαχανικά, τα γλυκά, οι καφέδες και οι χυμοί.

Επιπλέον φαίνεται στο ελαιόλαδο. Εάν κάποιος δει την τιμή του παραδοσιακού τενεκέ του 15λιτρου, ο οποίος για παράδειγμα σε άλλες περιοχές το πουλούσαν από 50 έως 70 ευρώ, σε άλλες 55 ευρώ, τώρα, ξεκινάει απ΄ τη βόρεια Ελλάδα από 70 ευρώ και άλλου 75 ευρώ.

Όποιος αγοράσει λάδι απ΄την καινούρια παραγωγή, δεν θα το πάρει 55 ευρώ αλλά 70 και 75 ευρώ ενώ το επόμενο δίμηνο θα υπάρξουν αυξήσεις στα λαχανικά, κονσέρβες γύρω στο 19%, οι σάλτσες πάσης φύσεως άλλο ένα 25-30%, το ρύζι θα αυξηθεί 15%, μαρμελάδες, αναψυκτικά, γιαούρτια 10% ενώ τέλος, το βρεφικό γάλα και παιδικές τροφές θα αυξηθούν 8-10%.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Είδη πρώτης ανάγκης: Νέες αυξήσεις «φωτιά» στα τρόφιμα – Σε απόγνωση οι καταναλωτές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.