ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδιοκτήτες ακινήτων: Δυσαρέσκεια για το «κούρεμα» των ενοικίων

Δείτε τι αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων
Ιδιοκτήτες ακινήτων: Δυσαρέσκεια για το «κούρεμα» των ενοικίων

Ιδιοκτήτες ακινήτων: Έντονη υπήρξε η αντίδρασή τους για την παράταση του καθεστώτος μειωμένων ενοικίων σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση με την οποία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων έκανε γνωστό ότι καθίσταται καθημερινά δέκτης εντονότατων διαμαρτυριών από αγανακτισμένους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία επισημαίνει:

– Τη συνεχιζόμενη παράλειψη σε όλες τις ομιλίες του πρωθυπουργού οποιασδήποτε αναγνώρισης ή και έστω απλής αναφοράς στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί εις βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων από τις πολιτικές προστασίας σχεδόν όλων των υπόλοιπων επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων προς τις οποίες η μείωση των ενοικίων προβάλλεται ως κυβερνητική παροχή.

– Τη συνεχιζόμενη έλλειψη οποιασδήποτε σαφούς δέσμευσης τόσο για τον τερματισμό αυτής της αφαίμαξης όσο και για ουσιαστική φορολογική ελάφρυνση των εκμισθωτών από τη συνεχιζόμενη αναγκαστική μείωση μισθωμάτων, που προδιαθέτει για «μεσοσταθμικές» αλχημείες καθαρά επικοινωνιακού τύπου και χωρίς αποκατάσταση τουλάχιστον του 50% της ζημιάς του κάθε ιδιοκτήτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μειώσεις φόρων: «Mεταφέρονται» για το 2021 λόγω κορονοϊού

– Την έλλειψη οποιουδήποτε φορολογικού κινήτρου για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων θελήσουν «οικειοθελώς» να συνεχίσουν τη μείωση αυτή για τους επόμενους μήνες του έτους ώστε να βοηθήσουν τους ενοικιαστές τους.

– Την έλλειψη πρακτικού τρόπου αντιμετώπισης της άρνησης μερίδας ενοικιαστών να καταβάλλουν το 60% του μισθώματος, που θα έπρεπε να είναι εξαρχής προϋπόθεση για τη μείωση, ενόσω παρεμποδίζεται η προσφυγή στη Δικαιοσύνη σύμφωνα με την τελευταία απόφαση λειτουργίας των δικαστηρίων.

– Τη συνεχιζόμενη έλλειψη πλατφόρμας δήλωσης της μείωσης ενοικίου από τους αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες – επιστήμονες, οι οποίοι συνεχίζουν να επιβάλλουν αυθαίρετες μειώσεις μισθωμάτων στους εκμισθωτές τους χωρίς κάποια τεκμηρίωση και χωρίς δυνατότητα των ιδιοκτητών να αποδείξουν τις μειώσεις αυτές, οπότε και θα χάσουν και κάθε σχετική «ελάφρυνση».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιδιοκτήτες ακινήτων: Δυσαρέσκεια για το «κούρεμα» των ενοικίων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.