ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδιώτες γιατροί – Φύλλο πορείας και επιστράτευση από το Υπουργείο Υγείας την Δευτέρα

Επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών με φύλλο πορείας, ετοιμάζει από αύριο το Υπουργείο Υγείας. Τόσο η διαχρονική υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας από τις κυβερνήσεις, όσο και οι λάθος χειρισμοί στο θέμα του Κορονοϊού, έχουν οδηγήσει σε νέα εκτόξευση των διασωληνωμένων. Αποτέλεσμα είναι για ακόμη μια φορά μέσα σε λίγους μήνες να φλερτάρουμε με το να γίνουμε...
Ιδιώτες γιατροί – Φύλλο πορείας και επιστράτευση από το Υπουργείο Υγείας την Δευτέρα

Επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών με φύλλο πορείας, ετοιμάζει από αύριο το Υπουργείο Υγείας.

Τόσο η διαχρονική υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας από τις κυβερνήσεις, όσο και οι λάθος χειρισμοί στο θέμα του Κορονοϊού, έχουν οδηγήσει σε νέα εκτόξευση των διασωληνωμένων.

Αποτέλεσμα είναι για ακόμη μια φορά μέσα σε λίγους μήνες να φλερτάρουμε με το να γίνουμε Ιταλία.

Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα κατήγγειλε πως η διαλογή των ασθενών έχει ήδη αρχίσει…

 

Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας είχε κάνει έκκληση τις προηγούμενες μέρες, στους ιδιώτες γιατρούς ώστε να βοηθήσουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας .

 

Στην έκκληση του Υπουργού μέχρι τώρα έχουν ανταποκριθεί μόλις 50 γιατροί, απο τους 200 που χρειάζονται.

 

Όπως έχει γνωστό απο το Υπ. Υγείας, υπάρχει άμεση ανάγκη για κάλυψη θέσεων απο πνευμονολόγους, αναισθησιολόγους και παθολόγους.

 

Έτσι λοιπόν το Υπουργείο έχει ζητήσει απο τους Ιατρικούς συλλόγους να καταρτίσουν λίστες με μάχιμους ιατρούς οι οποίοι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν άμεσα στην επιστράτευση.

 

Τα φύλλα πορείας αναμένεται να δοθούν στους γιατρούς μετά την επιλογή τους, από αστυνομικούς, στην διεύθυνση που έχουν δηλώσει στους ιατρικούς συλλόγους στους οποίους είναι εγγεγραμμένοι.

 

Μάλιστα σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγραφου προβλέπονται κυρώσεις ενώ κινείται ταυτόχρονα η διαδικασία αυτοφώρου.

 

Τέλος να σημειώσουμε πως δικαίωμα άρνησης έχουν γιατροί με σοβαρούς λόγους υγείας.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιδιώτες γιατροί – Φύλλο πορείας και επιστράτευση από το Υπουργείο Υγείας την Δευτέρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.