ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδού οι συνέπειες με σύστημα υγείας μιας νόσου: Ένα εκατ. αδιάγνωστοι ασθενείς με καρκίνο στην Ευρώπη!

Oι τραγικοί κυβερνητικοί χειρισμοί με καραντίνες και μετατροπή της Υγείας σε σύστημα μίας νόσου, έκρυψαν τον καρκίνο κάτω από το «χαλί».
Ιδού οι συνέπειες με σύστημα υγείας μιας νόσου: Ένα εκατ. αδιάγνωστοι ασθενείς με καρκίνο στην Ευρώπη!

Καρκίνος: Μια σοκαριστική εκτίμηση για τις τραγικές συνέπειες που πληρώνουν για την παραμελημένη υγεία τους εκατοντάδες χιλιάδες ευρωπαίοι πολίτες, έκανε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου, κατά την ομιλία της στο συνέδριο του «Economist» με θέμα «Η ατζέντα της Ελλάδας για την καταπολέμηση του καρκίνου στον μετά – covid κόσμο», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ).

Εκατοντάδες χιλιάδες νοσούν με καρκίνο και δεν το γνωρίζουν, λόγω της πανδημίας

Ενώ ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη κύρια αιτία θνησιμότητας στην Ευρώπη (με πρώτη τις καρδιαγγειακές παθήσεις) και ευθύνεται για το 26% όλων των ετήσιων θανάτων, στη διετία της πανδημίας έγινε μια ασύλληπτου μεγέθους οπισθοδρόμηση στον τομέα της πρόληψης, της ανίχνευσης και της θεραπείας. Τα τραγικά νούμερα που ανέφερε η κ. Κυριακίδου φανερώνουν την έκταση αυτής της υγειονομικής βόμβας. Όπως εκτίμησε η ίδια, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1 εκατομμύριο (!) μη διαγνωσμένοι ασθενείς με καρκίνο στην Ευρώπη, λόγω της πανδημίας!

Αυτό σημαίνει πως σε αυτά τα νούμερα αναλογούν αρκετές χιλιάδες ασθενείς στην Ελλάδα, που νοσούν από καρκίνο και συνεχίζουν να μη το γνωρίζουν! Αν αναλογιστούμε πως το δημόσιο σύστημα υγείας της Ελλάδας έχει εξαθλιωθεί από τις κυβερνήσεις και έχει καταντήσει σε ένα από τα χειρότερα της Ευρώπης, καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό για τον αριθμό των αδιάγνωστων ασθενών που ενδέχεται να έχουμε στη χώρα μας.

Η εμμονή της κυβέρνησης να μετατρέψει σχεδόν όλο το ΕΣΥ σε σύστημα μίας νόσου, φέρνει τα πρώτα ολέθρια αποτελέσματα (και) στον τομέα του καρκίνου. Νοσοκομεία και ογκολογικά τμήματα έκλεισαν, χειρουργεία μπήκαν σε αναστολή, χιλιάδες ραντεβού ματαιώθηκαν είτε λόγω τεράστιας αναμονής , είτε υπό τον φόβο μιας ενδονοσοκομειακής λοίμωξης μέσα σε ένα κατάμεστο νοσοκομείο. Και ασφαλώς η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μπήκε και αυτή στην «κατάψυξη».

Η Covid – 19 έγινε η μόνη νόσος που απασχολούσε τον πρωθυπουργό, το υπουργείο Υγείας, τους τηλε – ειδικούς, την πλειοψηφία των δημοσιογράφων. Και η προώθηση των εμβολίων ήταν η μόνη τους μέριμνα, ενώ η υγεία χιλιάδων πολιτών έμενε παραμελημένη και απροστάτευτη απέναντι στην δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Και δυστυχώς αυτός ο φόρος «αίματος» συνεχίζει να υφίσταται για την Ελλάδα, αφού την ώρα που πολλές ευρωπαϊκές χώρες αφήνουν πίσω τη περιπέτεια της πανδημίας, η χώρα μας ακόμα «θαλασσοδέρνεται» λόγω του κατεστραμμένου ΕΣΥ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ομιλία της εκπροσώπου του Economist Impact και επικεφαλής του The Vaccine Ecosystem Initiative, Mary Bussell, η οποία επεσήμανε πως τα τελευταία δύο χρόνια διαπιστώθηκαν διακοπές σε προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου, με συνέπειες όσον αφορά την έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση και την έγκαιρη πρόσβαση σε θεραπεία.

Όπως υποστήριξε η Mary Bussell, ο καρκίνος πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας κάθε χώρας.

Κι όμως μια τόσο σοβαρή αιτία θανάτου, μέσα στη διετία της πανδημίας όπου υπερίσχυσε στα κράτη η βούληση της «αυτοκρατορίας» των φαρμακευτικών, έμεινε εκτός ατζέντας, με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια τεράστια υγειονομική κρίση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιδού οι συνέπειες με σύστημα υγείας μιας νόσου: Ένα εκατ. αδιάγνωστοι ασθενείς με καρκίνο στην Ευρώπη!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.