ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Iδρύθηκε η Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα

«Δεν αναγνωρίζουμε τα Σκόπια ως Μακεδονία και προχωράμε στην ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, όπου ελλοχεύουν ανιστόρητες αλυτρωτικές, αυτονομιστικές και διαμελιστικές τάσεις»
Iδρύθηκε η Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα

Iδρύθηκε η Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα «από εθνικό καθήκον αγωνία και αγάπη προς την πατρίδα, επειδή η Ελλάδα στα χέρια των υπαρχόντων κομμάτων σε λίγα χρόνια θα καταρρεύσει δημογραφικά, πολιτισμικά, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, ως έθνος κράτος, θα συρρικνωθεί εδαφικά και θα λεηλατηθεί από υποτιθέμενους συμμάχους».

«Ο ελληνικός λαός εξαπατήθηκε κατ επανάληψη από τα συστημικά κόμματα. Δεν πάει άλλο, θα κάνουν τα ίδια και τα ίδια και θα οδηγήσουν σε πλήρες αδιέξοδο το λαό και το έθνος. Το όραμα μας είναι μια Ελεύθερη, Ευημερούσα Δημοκρατική Ελλάδα που να ανήκει στους Έλληνες. Μια Ελλάδα δύναμη Ειρήνης και Πολιτισμού», αναφέρεται στο δελτίο τύπου του κόμματος.

Στη Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα συμμετέχουν «όλες σχεδόν οι δυνάμεις του δημοκρατικού πατριωτικού χώρου».

«Απευθυνθήκαμε σε όλα τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα που καλύπτουν το δημοκρατικό πατριωτικό τόξο. Όσα λίγα αρνήθηκαν το έκαναν επειδή επιμένουν στον αρχηγισμό, που εμείς έχουμε ξεπεράσει οριστικά. Δεν απευθυνθήκαμε σε όσα είναι παραρτήματα των εσωτερικών συσχετισμών της ΝΔ και το μόνο που νοιάζονται, είναι να επιστρέψουν σε αυτή με αρχηγό της αρεσκείας τους. Εμείς δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε εσωτερικό ζήτημα άλλου κόμματος», υπογραμμίζεται.

Η Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα θα προτείνει συγκυβέρνηση με όσους αποδεχτούν άμεση απαίτηση των γερμανικών οφειλών, στάση πληρωμών του δημοσίου χρέους, αξιοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας Χρέους και συνολική επαναδιαπραγμάτευσή του, θεσμοθέτηση της Απλής Αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος καθώς και αναθεώρηση του Συντάγματος με γνώμονα τον διαχωρισμό των τριών λειτουργιών του πολιτεύματος (Νομοθετική, Εκτελεστική και Δικαστική).

Η Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα προσδιορίζεται ως πολιτικό κέντρο.

Iδρύθηκε η Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα

Ακολουθεί το πλαίσιο της Πολιτικής Συμφωνίας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Ανταποκρινόμενοι στο καθολικό αίτημα του ελληνικού λαού για ενότητα και συμπαράταξη του δημοκρατικού πατριωτικού χώρου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με ευθύνη και αγωνία, για την πορεία του ελληνισμού που απειλείται με εδαφικό ακρωτηριασμό, δημογραφική συρρίκνωση, ανοιχτή οικονομική χρεοκοπία, πολιτισμική αλλοτρίωση και μόνιμη υπαγωγή στα αποικιοκρατικά πρότυπα της παγκοσμιοποίησης.

Ιδρύουμε ένα νέο πολιτικό φορέα θεσπίζοντας Ισότιμη Συλλογική Ηγεσία και διδάσκοντας ένα νέο ήθος πολιτικού πολιτισμού, στον οποίο δεν χωράνε αρχηγισμοί και κληρονομικές οικογενειοκρατίες.

Η Πατρίδα κινδυνεύει, η Δημοκρατία κατέπεσε σε αντισυνταγματικό εργαστήρι εφαρμογής των μνημονιακών εντολών του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, ο λαός υποφέρει και απαιτεί ανάκτηση της Εθνικής, Λαϊκής και Οικονομικής Κυριαρχίας.

Αποκαθιστούμε με την πρωτοβουλία μας την διασαλευμένη πολιτική τάξη, απορρίπτοντας τις λαθεμένες και επικίνδυνες επιλογές των ομοειδών συμπληρωματικών κομμάτων του σημερινού κοινοβουλευτικού φάσματος που συγκυβερνούν, ως εμφανείς και αφανείς εταίροι του συστήματος κοινωνικοοικονομικής και πολιτικής παρακμής. Επαναφέρουμε την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών.

Εναρμονίζουμε τη χώρα με το βηματισμό που θα την οδηγήσει στο δρόμο της ευημερίας και της δημιουργίας του ελληνικού λαού, με τρόπο αντάξιο της ιστορίας και του μέλλοντός του.

Ουδεμία σχέση έχουμε αφενός με τα ακροδεξιά ναζιστικά και φασιστικά κόμματα και αφετέρου με τα ακροαριστερά και κάθε είδους εθνομηδενιστικά μορφώματα.

Συγκροτούμε ένα νέο εναλλακτικό πόλο πολιτικής εξουσίας με σκοπό να διεκδικήσουμε επάξια τη διακυβέρνηση της χώρας.

Iδρύθηκε η Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα

Πολιτική Συμφωνία

Οι δέκα πολιτικοί άξονες που ενώνουν την Δημοκρατικη

1) Η ενότητα του ελληνικού λαού και η εθνική στρατηγική επιβίωσης του ελληνισμού είναι υποχρέωση όλων των δυνάμεων, που συμπαρατάσσονται στο ενιαίο εθνικό ψηφοδέλτιο νίκης, εκπληρώνοντας το ιστορικό τους χρέος.

Επιδιώκουμε την απελευθέρωση της χώρας από τους ντόπιους και ξένους δυνάστες. Αντιστεκόμαστε στο σύστημα της εξάρτησης, υποταγής, διαπλοκής, διαφθοράς, του αντιλαϊκού και αντεθνικού κατεστημένου.

Δίνουμε τέλος στο διχασμό και τη μισαλλοδοξία. Επαναφέρουμε την εθνική περηφάνια και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών.

2) Δεν αναγνωρίζουμε τα Σκόπια ως Μακεδονία και προχωράμε στην ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, όπου ελλοχεύουν ανιστόρητες αλυτρωτικές, αυτονομιστικές και διαμελιστικές τάσεις.

3) Δεν αποδεχόμαστε την συνομοσπονδία τύπου ΑΝΑΝ ως λύση του Κυπριακού, το οποίο είναι θέμα παράνομης εισβολής, κατοχής και τουρκικού εποικισμού μιας Ανεξάρτητης Δημοκρατίας. Καμία υποχώρηση στις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και τα νησιά.

Ναι στην ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ στον ΟΗΕ και άμεση οριοθέτησή της με την Κύπρο. Η επέκταση των 12 μιλίων στο Αιγαίο είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας.

4) Προτάσσουμε την εξόρυξη των ελληνικών υδρογονανθράκων και την αξιοποίηση όλου του ορυκτού πλούτου και ειδικά του λιγνίτη, για την παραγωγή του οικολογικού καυσίμου υδρογόνου.

5) Απαιτούμε άμεσα τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις, επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των κλεμμένων αρχαιοτήτων.

6) Θέλουμε την Ελλάδα εθνικά κυρίαρχη, πρωταγωνίστρια της ειρήνης και της ισότιμης συνεργασίας των κρατών με αμοιβαία οφέλη, αξιοσέβαστη με κύρος και όχι υποτακτική στους διεθνείς οργανισμούς και στις συμμαχίες, όπου συμμετέχει.

Διεκδικούμε με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης την εθνική και οικονομική ανεξαρτησία και κυριαρχία της χώρας.

7) Είμαστε ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και τα σχέδια της για κατάργηση των εθνών κρατών και επιβολή οικονομικής, πολιτικής, νομισματικής, υγειονομικής δικτατορίας, υπερασπιζόμενοι τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, όπως την ελεύθερη επιλογή των ιατρικών πράξεων. Τοποθετούμαστε ενάντια στην αυθαίρετη ψηφιακή, ηλεκτρονική αριθμοποίηση και παρακολούθηση των πολιτών και την παραβίαση των ευαίσθητων προσωπικών τους δεδομένων.

8) Προωθούμε μια ολοκληρωμένη δημογραφική πολιτική στήριξης της ελληνικής οικογένειας και δεν αποδίδουμε στους παράνομους μετανάστες ελληνική υπηκοότητα, ζητώντας την επαναπροώθηση τους στις χώρες καταγωγής τους.

9) Υπερασπιζόμαστε την ελληνική γλώσσα και σεβόμενοι τις ατομικές φιλοσοφικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθένα, αποκρούουμε ταυτόχρονα την μεθοδευμένη επίθεση στην αγαπητική, συγχωρητική και αναστάσιμη ορθόδοξη χριστιανική παράδοση του λαού μας.

Ο πολιτισμός μας είναι οι αξίες του ελληνικού τρόπου ζωής.

10) Η διάκριση των εξουσιών μεταξύ νομοθετικής, δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας είναι πρωτεύον μέλημα συνταγματικής μεταρρύθμισης. Μόνο έτσι η Δικαιοσύνη θα είναι πλήρως ανεξάρτητη και η Κυβέρνηση δεν θα αυθαιρετεί σε βάρος του Κοινοβουλίου.

Πρέπει να δοθεί τέλος στην ομηρία της Δημόσιας Διοίκησης από την εκάστοτε Κυβέρνηση που αντικαθιστά δεκάδες χιλιάδες στελέχη προωθώντας ημέτερους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Iδρύθηκε η Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.