ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερά Σύνοδος: Ζήτησε ανοιχτές εκκλησίες για τα Χριστούγεννα (vid)

Παράκληση προς την κυβέρνηση ώστε να λειτουργήσουν οι εκκλησίες της ημέρες των Χριστουγέννων, ζήτησε με επιστολή της η Ιερά Σύνοδος.
Ιερά Σύνοδος: Ζήτησε ανοιχτές εκκλησίες για τα Χριστούγεννα (vid)

Με δεδομένο πως αυτή τη στιγμή όπως έχουν τα πράγματα κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει η καραντίνα, η Ιερά Σύνοδος ζητεί να βρεθεί τρόπος ώστε οι πιστοί μπορούν να προσεύχονται και να κοινωνούν ελεγχόμενα στις εκκλησίες.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σε ειδική διαδικτυακή εκπομπή της μητροπόλεώς του στο Facebook, την οποία και παρακολούθησαν με ενεργή συμμετοχή δεκάδες χιλιάδες πιστοί, στην πλειονότητά τους νέοι.

Τόνισε, μάλιστα, πως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος παρακάλεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να επιτρέψουν να παραμείνουν ανοικτοί οι ναοί με την απαρέγκλιτη και πιστή τήρηση όλων των προδιαγραφών, των εντολών και των υποδείξεων των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας και, φυσικά, πάντα με βάση την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων μέσα σε αυτόν και τον επόμενο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Vodafone: Απίστευτη προσφορά σε GB

Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας σημείωσε χαρακτηριστικά πως η Εκκλησία δεν μάχεται την επιστήμη, ούτε ποτέ την είδε σαν… αντίπαλο, όπως ορισμένοι υποστηρίζουν, για την εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπιμοτήτων.

Αναφορικά με την πολυφωνία που υπάρχει στους κόλπους της Εκκλησίας, επισήμανε πως «θα πρέπει να ακούμε την επίσημη Εκκλησία και όχι κάθε μεμονωμένη φωνή που δεν την εκφράζει». Συνέστησε, μάλιστα, να ακολουθούνται από τους πιστούς όλες οι υποδείξεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, καθώς «οι χώροι των ναών είναι φθαρτοί, όπως άλλωστε και το ανθρώπινο σώμα, και είναι απαραίτητο να προστατεύουμε εαυτούς και αλλήλους».

«Υπάρχει», υπογράμμισε, «πλήρης ταύτιση με τις επιστημονικές προτάσεις και εμπιστοσύνη στην επιστήμη».

Σχετικά με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, επισήμανε πως αυτό «συνιστά θέμα της προσωπικής πίστης του καθενός» και ότι «δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, καθώς ουδείς ‘’εξαναγκάζεται’’ να συμμετάσχει σε Αυτήν».

«Η Θεία Ευχαριστία», είπε ο Γαβριήλ, «δεν μεταδίδει ιούς, αλλά την αιώνια ζωή. Οι ιοί -υπογράμμισε- μεταδίδονται και διασπείρονται εύκολα σε μια μαζική συνάθροιση, σε συνθήκες συνωστισμού. Για αυτό και δεχόμαστε όλους τους σχετικούς περιορισμούς για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των ανθρώπων, του υπέρτερου δηλαδή συμφέροντος, καθώς χωρίς τον άνθρωπο δεν υπάρχει Εκκλησία».

Εκκλησίες:  Δείτε το ρεπορτάζ με τις ενέργειες της Ιεράς Συνόδου επί του θέματος

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιερά Σύνοδος: Ζήτησε ανοιχτές εκκλησίες για τα Χριστούγεννα (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.