ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υφασμάτινες μάσκες: Προς… απαγόρευση στην Ευρώπη! – Έρχεται και Ελλάδα το μέτρο;

Κορονοϊός - Ελλάδα: Οι υφασμάτινες μάσκες οδεύουν προς κατάργηση στα μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη και το ερώτημα είναι αν θα ισχύσει κάτι τέτοιο και στην χώρα μας.
Υφασμάτινες μάσκες: Προς… απαγόρευση στην Ευρώπη!  – Έρχεται και Ελλάδα το μέτρο;

Κορονοϊός – Ελλάδα: Οι υφασμάτινες μάσκες οδεύουν προς κατάργηση στα μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη και το ερώτημα είναι αν θα ισχύσει κάτι τέτοιο και στην χώρα μας.

Χαρακτηριστικές είναι οι επίσημες συστάσεις από τις γαλλικές Αρχές για τις μάσκες που θα πρέπει να φορούν οι πολίτες για προστασία από τον κορονοϊό. «Οι υφασμάτινες μάσκες δεν προστατεύουν από τη μετάλλαξη και θα πρέπει να φοράτε χειρουργικές», ήταν η εντολή των Γάλλων επιστημόνων προς του πολίτες της χώρας για το πώς θα πρέπει να προφυλάσσονται από εδώ και στο εξής.

«Η πρόταση που κάνω στον γαλλικό λαό είναι να μην χρησιμοποιεί πλέον υφασμάτινες μάσκες», δήλωσε ο υπουργός Βεράν στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TF1.

Στη Γαλλία οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε δημόσιους χώρους, ωστόσο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια ειδική οδηγία για τον τύπο των μασκών που υποχρεούνται να φορούν οι πολίτες. Παράλληλα, στη Γαλλία ισχύει μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 18:00, ωστόσο τα κρούσματα δεν παρουσιάζουν την μείωση που θα ήθελαν οι Αρχές.

Οι υγειονομικές Αρχές της Γαλλίας προτείνουν στους πολίτες να φορούν μόνο τρεις τύπους μασκών κατά του κορονοϊού σε δημόσιους χώρους:

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας, μόνο τρεις τύποι μάσκας θα πρέπει να φοριούνται σε δημόσιους χώρους, ακόμη και αν θα είναι δύσκολο να διασφαλιστεί στην πράξη ότι τηρείται αυτή η οδηγία: Οι χειρουργικές μάσκες, οι μάσκες ειδικού τύπου «FFP2» και οι βιομηχανικές μάσκες προσώπου, όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο RTL, παρέχουν τη μεγαλύτερη προστασία έναντι των νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Γράφημα του AFP για την προστασία που παρέχουν οι μάσκες  συνιστά κάτω από την υφασμάτινη μάσκα να φοριέται χειρουργική

Βασιλακόπουλος: «Όχι στις υφασμάτινες μάσκες»

Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη (21/1) ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο Mega, συμβούλευσε τους Ελληνες πολίτες να μην χρησιμοποιούν υφασμάτινες μάσκες προστασίας, αλλά χειρουργικές, διότι, όπως υποστήριξε, έχουν καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την προστασία από τον κορονοϊό.

Πλεον μένει να δ0ύμε αν και στην χώρας ισχύσει απαγόρευση για τις υφασμάτινες μάσκες τις οποίες αρκετοί πολίτες προτιμούν, καθότι πιο βολικές και λιγότερο… ενοχλητικές σε σχέση με τις χειρουργικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα… χρειάζεται η Τουρκία: «Ελλάδα-ΗΠΑ κάνουν συμμαχία εναντίον μας»

Σφακιανάκης: «Μεγάλη μεταγραφή για τον Άρη ο Μήτρογλου! Κάνει τη μισή φάση γκολ»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υφασμάτινες μάσκες: Προς… απαγόρευση στην Ευρώπη! – Έρχεται και Ελλάδα το μέτρο;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.