ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγειονομικοί: Σφοδρές αποδοκιμασίες στον Θ. Πλεύρη σε γνωστό ξενοδοχείο – Έκανε σα να μην υπάρχουν!

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί γιούχαραν τον Θάνο Πλεύρη, όμως ο υπουργός Υγείας συνεχίζει να συμπεριφέρεται αδιάφορα για το ανθρωπιστικό δράμα τους.
Υγειονομικοί: Σφοδρές αποδοκιμασίες στον Θ. Πλεύρη σε γνωστό ξενοδοχείο – Έκανε σα να μην υπάρχουν!

Μια ακόμη «έκπληξη» επεφύλαξαν προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, υγειονομικοί οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Ο κ. Πλεύρης που συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά το δράμα των υγειονομικών, παρευρέθηκε χθες το απόγευμα σε συνέδριο που έγινε στο ξενοδοχείο Divani Caravel, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών. Όμως στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί υγειονομικοί που μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του κ. Πλεύρη εισήλθαν στον χώρο του ξενοδοχείου και αποδοκίμασαν έντονα τον υπουργό Υγείας.

Όσο ο Θάνος Πλεύρης με τη συνοδεία του περίμενε το ασανσέρ του ξενοδοχείου, οι υγειονομικοί στάθηκαν δίπλα του και φώναξαν συνθήματα όπως «Πλεύρη ντροπή σου», «αίσχος και ντροπή η κάθε αναστολή» και «κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να πεινά». Ο κ. Πλεύρης με φανερή αμηχανία δεν… καταδέχθηκε να ανταλλάξει ούτε κουβέντα με τους διαμαρτυρόμενους, αντιθέτως συμπεριφέρθηκε σα να μην υπήρχαν καν στον χώρο οι υγειονομικοί! Με έκδηλη νευρικότητα περίμενε να έρθει το ασανσέρ που είχε καλέσει, ώσπου τελικά πήρε άρον – άρον άλλο ασανσέρ, για να απομακρυνθεί από το σημείο.

Ένα άλλο σύνθημα που φώναζαν οι υγειονομικοί ήταν και το «Πλεύρη θυμίσου τη διατριβή σου», κάτι που αναφέρεται σε παλαιότερη διπλωματική εργασία του σημερινού υπουργού Υγείας, η οποία είχε να κάνει με την υποχρεωτική συναίνεση του ασθενούς προκειμένου να προχωρήσει ο οποιοσδήποτε γιατρός σε μια θεραπευτική επέμβαση.

«Έχει ο καιρός γυρίσματα όμως» και σήμερα ο κ. Πλεύρης όχι μόνο παραβιάζει το δικαίωμα συναίνεσης για την τέλεση κάθε ιατρικής πράξης, άλλα… δηλώνει περήφανα πως είναι δική του εισήγηση να εκδιωχθούν οριστικά από το ΕΣΥ χιλιάδες υγειονομικοί επειδή άσκησαν το δικαίωμα της προαιρετικότητας, αυτό που κάποτε υπερασπιζόταν με πάθος ο υπουργός στη διατριβή του!

Άλλωστε δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες που ο – μόνιμα προκλητικός – Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως οι υγειονομικοί δεν εργάζονται «από δική τους επιλογή» και πως «σέβεται περισσότερο τους επικουρικούς» που προσελήφθησαν για να αντικαταστήσουν κάποιους από τους εκδιωγμένους υγειονομικούς!

Επόμενο είναι πως με τέτοιες ανάλγητες, προκλητικές και εμπρηστικές δηλώσεις από μέρους του Θάνου Πλεύρη, η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζει στις τάξεις των υγειονομικών. Για οκτώ ολόκληρους μήνες αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται καταδικασμένοι σε καθεστώς ανέχειας, περήφανοι εργάτες της υγείας που πρόσφεραν χρόνια μόχθου για να κρατήσουν όρθιο το ΕΣΥ, και σήμερα δεν λαμβάνουν τίποτα άλλο από την κυβέρνηση, παρά ασέβεια, αδιαφορία και εμπαιγμό.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υγειονομικοί: Σφοδρές αποδοκιμασίες στον Θ. Πλεύρη σε γνωστό ξενοδοχείο – Έκανε σα να μην υπάρχουν!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.