ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υγειονομικοί: Συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας στο Πάρκο Ελευθερίας

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην ατζέντα της διαμαρτυρίας - Οι υγειονομικοί δεν σταματούν τις κινητοποιήσεις
Υγειονομικοί: Συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας στο Πάρκο Ελευθερίας

Υγειονομικοί: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην ατζέντα της διαμαρτυρίας γι’ ακόμα μία φορά, τη στιγμή που η Covid-19  «επιτίθεται».

Εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πάρκο Ελευθερίας το απόγευμα του Σαββάτου (24/11) στις 16:00.

Τριάντα δομές υγείας της Αττικής και ΕΚΑΒ, θα να δώσουν το «παρών».

Στο κάλεσμά τους, αναφέρουν χαρακτηριστικά, «No Pasaran» για:

  • υποχρεωτικότητα
  • αναστολές
  • ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας

Ομιλητές θα είναι οι Μ. Χρηστίδης (ειδ. Αιματολογίας) και Β. Παπανικολάου (δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω)

 

Υγειονομικοί: Η οικονομική και υλική βοήθεια έχει αρχίσει να καταφθάνει

Παράλληλα, μέσω του δελτίου Τύπου που ετοίμασαν, οι εργαζόμενοι στον κάδο της υγείας, έστειλαν ενθαρρυντικά μηνύματα.

Ιδού τι αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«Θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως 85η ημέρα απεργίας πείνας, αν αποδεχόμασταν τη μομφή ότι εμείς οι ίδιοι την επιβάλλαμε στους εαυτούς μας δια της μη συμμορφώσεώς μας.

Η οικονομική και υλική βοήθεια έχει αρχίσει να καταφθάνει. Ο κόσμος συμπαραστέκεται έμπρακτα στους υγειονομικούς υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε αναστολή τέλεσης καθηκόντων χωρίς μισθό καθώς αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι αυτοί, προτάσσοντας τα σώματά τους, τα σώματα που αρνήθηκαν να διαθέσουν στην υπηρεσία μιας ψευδεπίγραφης επιστήμης, η οποία απογυμνωμένη από την ηθική πλέον δεν υπηρετεί τον άνθρωπο, χτίζουν με αυτά τα σώματα ένα άλλο τείχος. Το τείχος επί του οποίου αναχαιτίζεται η απόπειρα επέκτασης της υποχρεωτικότητας σε όλο τον πληθυσμό.

Παράλληλα γίνεται αισθητή μία μεταστροφή σε ότι αφορά την τοποθέτηση των πολιτικών κομμάτων στο θέμα των αναστολών. Σε συνέχεια της ξεκάθαρης τοποθέτησης υπέρ των υγειονομικών σε αναστολή από το κόμμα Ελληνική Λύση καθώς και των πρόσφατων ανακοινώσεων του κόμματος ΜέΡΑ 25, εκπρόσωποι δύο ακόμα κομμάτων, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκαν κατόπιν συνομιλίας με εκπροσώπους των υγειονομικών υπαλλήλων να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο σχετικής επερώτησης στη βουλή.

Επίσης επιδόθηκε ψήφισμα των υγειονομικών υπαλλήλων προς τη βουλή, το οποίο κοινοποιήθηκε και στα προσωπικά e-mail των βουλευτών κάθε κόμματος, προκειμένου να λάβουν άπαντες γνώση των θέσεών μας και της κατάστασης στην οποία διατελούμε. Περιμένουμε την εξατομικευμένη τοποθέτησή τους».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υγειονομικοί: Συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας στο Πάρκο Ελευθερίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.