Υγειονομικοί

Απαγόρευση λόγω πάπα Φραγκίσκου στους υγειονομικούς και αλλαγή τοποθεσίας για τη συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας.

Η προγραμματισμένη εβδομαδιαία δράση, με την οποία οι Υγειονομικοί αντιδρούν κατά της υποχρεωτικότητας απαγορεύτηκε να διεξαχθεί στο Πάρκο Ελευθερίας (δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών).

Τελικά, η συγκέντρωση από τους Υγειονομικούς κατά της Υποχρεωτικότητας θα λάβει χώρα στον σταθμό ΗΣΑΠ Θησείο σήμερα Σάββατο 4/12/21.

Με πρόσχημα την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου το ελληνικό κράτος, το οποίο σχεδόν δύο χρόνια αδυνατεί να προστατέψει τους πολίτες αποτελεσματικά από τους κινδύνους της πανδημίας έστησε «μπλόκο» σε μία ειρηνική διαμαρτυρία.

Παρά το γεγονός πως το εν λόγω Δίκτυο Υγειονομικών (εκπρόσωποι 30 νοσοκομείων/δομών Αττικής & ΕΚΑΒ Αθηνών) για τρεις μήνες με τις δυναμικές κινηματικές δράσεις του ούτε μία φορά δεν απείλησε κανέναν, δεν δημιούργησε καμιά ζημιά, δεν προκάλεσε καμία δημόσια αναστάτωση και πάντα «προστατευμένο» από τις δυνάμεις ασφαλείας του κράτους απέδειξε τις ηθικές και επιστημονικές του αρχές, εντούτοις θεωρήθηκε επικίνδυνο για τον προκαθήμενο της καθολικής εκκλησίας και απαγορεύτηκε η δράση στο «σπίτι του».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι συγκεκριμένοι Υγειονομικοί θεωρούνται επικίνδυνοι. Η πρώτη ήταν η ενοχοποίηση τους ως εν δυνάμει μολυσματικοί. Η δεύτερη με χαρακτηρισμό τους ως απειλή της δημόσιας ασφάλειας.

Οι επιστήμονες υγείας, όμως θα επιμείνουν μέχρι τέλους στους αγώνες τους, δίνοντας παράδειγμα αντίστασης στην φίμωση και τον εκφοβισμό.

«Ραντεβού στο Θησείο!», αναφέρει το μήνυμά τους.