ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηγουμεντίτσα: Φωτιά σε κατάστρωμα πλοίου με 237 επιβάτες!

Στις φλόγες τυλίχθηκε πλοίο στην Ηγουμενίτσα που μετέφερε 237 επιβάτες.
Ηγουμεντίτσα: Φωτιά σε κατάστρωμα πλοίου με 237 επιβάτες!

Την αναστάτωση σε 237 επιβάτες προκάλεσε μια μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο κατάστρωμα πλοίου στην Ηγουμενίτσα, με το λιμενικό να κινητοποιείται άμεσα προκειμένου να το εγκαταλείψουν όλοι σώοι.

Όπως μετέδωσε το κανάλι του Open, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το κατάστρωμα 3 του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympi που εκτελεί το δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι με 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα τυλίχθηκε στις φλόγες με τις εικόνες να είναι σοκαριστικές.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα τρία σκάφη του λιμενικού ρυμουλκά και παραπλέοντα πλοία με τους επιβάτες να μεταφέρονται στην στεριά με σωστικές λέμβους.

 

Οι πρώτες πληροφορίες είναι αισιόδοξες και δεν αναφέρουν κάποιο σοβαρό τραυματισμό κάτι που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κατσαφάδος.

Στο σημείο που βρίσκεται το πλοίο επιχειρούν φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα ενώ έχει καταφθάσει και πλοίο της Ιταλικής οικονομικής αστυνομίας με την κατάσταση να είναι ιδιαιτέρως δύσκολοι λόγω των ισχυρών ανέμων.

Επιβάτης του πλοίου, μίλησε στο Mega και εξέφρασε τους φόβους του πως δεν έχουν διασωθεί όλοι οι επιβαίνοντες.«Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα» είπε ο κ. Νάσος και συμπλήρωσε: «Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα».
«Φοβάμαι ότι δεν έχουν σωθεί όλοι γιατί ήταν κάποιοι που κοιμόντουσαν στο γκαράζ» κατέληξε.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηγουμεντίτσα: Φωτιά σε κατάστρωμα πλοίου με 237 επιβάτες!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.