ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΚΕΑ, Πλαίσιο, Κωτσόβολος, Media Markt, Public: Τέλος η είσοδος σε επαγγελματίες

Σταματάει η είσοδος σε επαγγελματίες από τα καταστήματα Κωτσόβολος, Πλαίσιο, Media Markt, Public, IKEA. Η λειτουργία των εν λόγω καταστημάτων θα γίνεται μόνο με την μέθοδο του click away
ΙΚΕΑ, Πλαίσιο, Κωτσόβολος, Media Markt, Public: Τέλος η είσοδος σε επαγγελματίες

Αλλάζουν τα δεδομένα για τους επαγγελματίες και τα μεγάλα καταστήματα.

Σταματάει η είσοδος σε επαγγελματίες από τα καταστήματα Κωτσόβολος, Πλαίσιο, Media Markt, Public, ΙΚΕΑ. Η λειτουργία των εν λόγω καταστημάτων θα γίνεται μόνο με την μέθοδο του click away ενώ θα επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων που πωλούν οικοδομικά υλικά.

Παρόλο που όλες αυτές τις ημέρες τα φυσικά καταστήματα Κωτσόβολος, Πλαίσιο, Media Markt, Public, ΙΚΕΑ, παρέμειναν ανοιχτά, με κυβερνητική απόφαση από σήμερα κλείνουν και θα λειτουργούν με την μέθοδο του click away.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Click away: Πώς θα κάνετε τα ψώνια σας από τη Δευτέρα!

Η κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση καθώς «θεωρείται ανεπίτρεπτο να επιτρέπεται η είσοδος σε επαγγελματίες» ενώ όπως τονίστηκε παρατηρήθηκε κατάχριση σε πολλές περιπτώσεις.

Σημειώνεται ότι μεγάλες αλυσίδες (Κωτσόβολος, Πλαίσιο, Media Markt, Public, ΙΚΕΑ) άνοιξαν τα καταστήματά τους, ή κάποια από τα υποκαταστήματά τους, μόνο για επαγγελματίες, αλλά υπάρχουν καταγγελίες ότι με το πρόσχημα του τιμολογίου παραβιάζεται η απαγόρευση.

Συνεπώς από τη Δευτέρα θα έχουν ανοιχτά τα φυσικά καταστήματά τους επιχειρήσεις όπως τα Leroy Merlin που πωλούν οικοδομικά υλικά.

Αναλυτικά η ομιλία του Στέλιου Πέτσα:

«Παρά το γεγονός ότι παρήλθαν πέντε εβδομάδες από την εφαρμογή του δεύτερου lockdown, η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη. Τα κρούσματα σε εθνικό επίπεδο παραμένουν υψηλά. Τα πιο πολλά -ανά 100.000 κατοίκους πληθυσμού- εντοπίζονται στους Νομούς Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ξάνθης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας. Ανησυχητική κρίνεται -με βάση τον κυλιόμενο μέσο όρο των 7 ημερών- και η κατάσταση στη Δυτική Αττική. Την ίδια στιγμή, πιεστική εξακολουθεί να παραμένει και η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και ιδίως στις ΜΕΘ των οποίων το ποσοστό κάλυψης ανέρχεται σε 83% στην Επικράτεια, 77% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη».

«Το συμπέρασμα από την αξιολόγηση των δεδομένων δεν είναι δυστυχώς ικανοποιητικό: δεν πέφτουν τα κρούσματα και δεν αποσυμφωρούνται οι ΜΕΘ στο βαθμό που αναμενόταν. Με ευθύνη όλων μας. Δεν μπορούμε, κατ’ επέκταση, να προχωρήσουμε σε επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων με τον τρόπο και στον χρόνο που όλοι θα θέλαμε. Καταστάσεις συνωστισμού – όπως αυτές που είδαμε στη Βρετανία και τη Γαλλία – χτυπούν ένα καμπανάκι κινδύνου σε όλους μας. Είναι αναγκαίο να αποφευχθούν τέτοιες εικόνες στη χώρα μας. Και είναι στο χέρι μας».

Με αυτά τα δεδομένα, το λιανεμπόριο θα ανοίξει με τη μέθοδο του «click away» από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου.

Συνοπτικά, όπως είπε ο κ. Πέτσας:

– Παραμένει σε αναστολή το λιανεμπόριο σε όλη την Επικράτεια.

– Από την Κυριακή θα επιτρέπεται η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα μέσω του click away.

– Ανοίγουν τα κομμωτήρια από την Δευτέρα 14/12/2020.

– Ανοίγουν τα βιβλιοπωλεία από την Δευτέρα 14/12/2020.

– Ανοίγουν οι εκκλησίες ανήμερα τα Χριστούγεννα και τα Φώτα με όριο 9 άτομα στις εκκλησίες και 25 στους μητροπολιτικούς ναούς.

– Δεν θα γίνει Αγιασμός των υδάτων.

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ, παραμένουν τα sms.

– Με «κωδικό 2» θα πηγαίνουμε για ψώνια και στα κομμωτήρια.

– Τρεις οι ημέρες καραντίνας για όσους έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΙΚΕΑ, Πλαίσιο, Κωτσόβολος, Media Markt, Public: Τέλος η είσοδος σε επαγγελματίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.