ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εικόνες ντροπής σε σχολείο για παιδιά με αυτισμό στη Θεσσαλονίκη – Η Νίκη Κεραμέως είναι περήφανη;

SOS γονέων! Σχολείο παιδιών με αυτισμό στεγάζεται σε ακατάλληλο βιοτεχνικό χώρο, χωρίς έξοδο κινδύνου και με καταγγελίες για ποντίκια στο χώρο!
Εικόνες ντροπής σε σχολείο για παιδιά με αυτισμό στη Θεσσαλονίκη – Η Νίκη Κεραμέως είναι περήφανη;

Το σχολείο αποτελεί ένα χώρο μάθησης και Αγωγής. Όταν φυσικά αυτό τηρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Και σίγουρα το ειδικό σχολείο για μαθητές με αυτισμό στην Πυλαία δεν ανήκει σε αυτά.

Οι γονείς λοιπόν «κρούουν» τον… κώδωνα του κινδύνου, μιας και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται η εκπαιδευτική διαδικασία είναι το λιγότερο απερίγραπτες.

Το γεγονός έφερε στη δημοσιότητα η Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Θωμαή Στεφανοπούλου, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ίδια τονίζει αρχικά πως το σχολείο στεγάζεται στον ίδιο χώρο με βιοτεχνία, αλλά και με αποθήκη υλικών καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, η «αυλή» του σχολείου είναι στην ουσία ένα μπαλκόνι, ενώ δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου και μάλιστα στο παρελθόν, εκδηλώθηκαν και κρούσματα λεπτοσπείρωσης παράλληλα με την έντονη παρουσία ποντικιών.

Φυσικά για όλη αυτή την κατάσταση κάποιος ευθύνεται. Το Υπουργείο Παιδείας για ποιο λόγο αδιαφορεί επιδεικτικά γι’ αυτά τα παιδιά; Είναι περήφανοι γι’ αυτές τις εικόνες στην αυγή του 2022;

Η κ. Νίκη Κεραμέως έχει δώσει ήδη τα… διαπιστευτήριά της. Μην ξεχνάμε πως άνοιξε τα σχολεία μετατρέποντας τα, σε «διαγνωστικά κέντρα» για κρούσματα, σε ένα φιάσκο που απαιτεί παραίτηση.

Τώρα νιώθει ικανοποίηση με την απαξίωση αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους; Είναι ΝΤΡΟΠΗ, ΑΡΡΩΣΤΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ η ίδια η πολιτεία να συμπεριφέρεται με αυτόν τον χείριστο τρόπο σε παιδιά που έχουν ανάγκη όσο τίποτε την εκπαίδευση και την ένταξη τους σε κανονικό σχολικό περιβάλλον.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εικόνες ντροπής σε σχολείο για παιδιά με αυτισμό στη Θεσσαλονίκη – Η Νίκη Κεραμέως είναι περήφανη;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.