ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικονομία: Τι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι το τέλος του 2020 (vid)

Οικονομικές υποχρεώσεις του 2020: Λιγότερο από μια εβδομάδα έμεινε για να τακτοποιήσουν οι φορολογούμενοι τις υποχρεώσεις τους.
Οικονομία: Τι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι το τέλος του 2020 (vid)

Οικονομικές υποχρεώσεις του 2020: Το 2ο20 μας αποχαιρετά, με το 2021 να είναι έτοιμο να μπει στις ζωές μας. Οι υποχρεώσεις, ωστόσο, του παλιού χρόνου δεν μας εγκαταλείπουν. Για την ακρίβεια οι φορολογούμενοι έχουν στη διάθεσή τους λιγότερο από μια εβδομάδα προκειμένου να τακτοποιήσουν τις όποιες υποχρεώσεις τους απομένουν.

Λίγες μόνο ημέρες απομένουν για την αλλαγή του χρόνου και όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν ολοκληρώσει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις προς την εφορία για το 2020.

Οι φορολογικές εκκρεμότητες είναι αρκετές, όπως ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος εισοδήματος, ο ΦΠΑ κ.α. Σημειώνεται ωστόσο, ότι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, για τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 έχει δοθεί παράταση έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, για τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 έχει δοθεί παράταση έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Όλα αυτά οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τα πληρώσουν έως την Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου. Οι υποχρεώσεις τους, ωστόσο, δεν σταματούν εκεί, καθώς – όσοι βέβαια έχουν την σχετική υποχρέωση – πρέπει να καταθέσουν ή να στείλουν με email ή με courier στη αρμόδια Εφορία τις χειρόγραφες φορολογικές δηλώσεις για ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές που καταβλήθηκαν το 2019, για αναδρομικά που δεν δηλώθηκαν στην ώρα τους, για τη μείωση έως και 100% της προκαταβολής φόρου εισοδήματος που δεν είδαν φέτος παρά τη μείωση τζίρου που έχουν υποστεί λόγω πανδημίας του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ωράριο καταστημάτων: Τι ισχύει για την Κυριακή (27/12) – Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά

Παράλληλα όσοι πλήττονται από την πανδημία και έχασαν τις 100 και 120 δόσεις έχουν την ευκαιρία να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις τους μέχρι το τέλος του μήνα καταβάλλοντας τη δόση Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται επίσης ότι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να μην επιστραφεί το 50% των τριών πρώτων κύκλων της Επιτρεπτέας Προκαταβολής άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Οικονομικές υποχρεώσεις του 2020: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ του Mega

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οικονομία: Τι πρέπει να πληρώσουμε μέχρι το τέλος του 2020 (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.