ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικονόμου: Τα μαζεύουν για το Lockdown στη Θεσσαλονίκη – Δικαιολογίες για τις θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα

Τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου, μαρτυρούν πως τα μαζεύουν για το Lockdown στη Θεσσαλονίκη, με δικαιολογίες για θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα.
Οικονόμου: Τα μαζεύουν για το Lockdown στη Θεσσαλονίκη – Δικαιολογίες για τις θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα

Οικονόμου: Μετά τον Θάνο Πλεύρη και ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τα μάζεψε για το ενδεχόμενο lockdown στη Θεσσαλονίκη, θέτοντας ως δικαιολογία τις θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα.

Αφού πρώτα η Ελληνική Κυβέρνηση επέλεξε να διαρρεύσει στα ΜΜΕ τα σενάρια περί lockdown προκειμένου να… μαζέψει αντιδράσεις κάνει τώρα πίσω μετά από τις έντονες αντιδράσεις και φέρνει στο προσκήνιο τα μονοκλωνικά αντισώματα ως θεραπεία κατά του Covid-19.

Ο κ. Οικονόμου, ερωτώμενος για το ενδεχόμενο η Θεσσαλονίκη να μπει σε καθεστώς lockdown, ξεκαθάρισε πως χθες ήταν στην πόλη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ξεκαθάρισε «δεν είμαστε μπροστά σε lockdown, δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης να πάμε σε lockdown».

«Μόλις πρόσφατα δόθηκε η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τη χρήση τους» είπε και σημείωσε πως ετοιμάζεται, ήδη, μία τροπολογία από το υπουργείο Υγείας για την προμήθειά τους και την «επόμενη εβδομάδα» θα έρθει στη Βουλή.

Παράλληλα, δήλωσε πως η Ελλάδα συμμετείχε σε όσα τα στάδια δοκιμής και ανάπτυξης των αντισωμάτων αυτών και περίμενε πως ολοκληρωθούν οι μελέτες για να γίνει προμήθειά τους.

«Οφείλουμε να μην ξεχνάμε ότι πίσω από αυτή την ιστορία των μονοκλωνικών, κρύβεται η προσπάθεια διαφόρων να δημιουργήσουν θέμα με τον εμβολιασμό» σημείωσε και επέμεινε πως πρόκειται για θεραπεία σε κάποιο στάδιο της νόσησης.

Τέλος υπογράμμισε πως το εμβόλιο είναι το «βασικό εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας για να θωρακιστούμε απέναντι στην πανδημία».

Θυμίζουμε πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, είχε αναφερθεί στο θέμα των μονοκλωνικών αντισωμάτων πριν από τέσσερις μήνες και την απόφαση που είχε πάρει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μην εισηγηθεί τότε την χρήση τους ως θεραπεία κατά του ιού.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οικονόμου: Τα μαζεύουν για το Lockdown στη Θεσσαλονίκη – Δικαιολογίες για τις θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.