ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρικό Ρεύμα: Αυτή θα είναι η αύξηση στους λογαριασμούς από το Σεπτέμβρη – Τεράστιο το ποσοστό!

Τεράστια η αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα από το Σεπτέμβρη – Δύσκολα τα πράγματα για τους πολίτες!
Ηλεκτρικό Ρεύμα: Αυτή θα είναι η αύξηση στους λογαριασμούς από το Σεπτέμβρη – Τεράστιο το ποσοστό!

Τρομάζουν από τώρα τα ελληνικά νοικοκυριά οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, που έρχονται από το φθινόπωρο και θα είναι μεγάλες.

Συγκεκριμένα, προς το παρόν με κάποιες κινήσεις που έχουν γίνει οι τιμές της κιλοβατώρας σε ορισμένες εταιρείες παραμένεις τα φυσιολογικά πλαίσια, ωστόσο πολλές έχουν ανακοινώσει αυξήσεις που φτάνουν ακόμα και τα 0,50 ευρώ την κιλοβατώρα.

Τον Αύγουστο υπήρξαν κάποιες ενισχύσεις όσο αφορά τα νοικοκυριά, με το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και τον κρατικό προϋπολογισμό να φτάνουν το 1,126 δις ευρώ.

Το Σεπτέμβριο όμως αναμένεται να αλλάξουν τα πράγματα και να χρειαστεί ακόμα μεγαλύτερο κονδύλι για να υπάρχει ενίσχυση στους λογαριασμούς.

Τα πράγματα σίγουρα είναι πάρα πολύ δύσκολα και το μόνο που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι ο πολίτης θα την… πληρώσει για ακόμα μία φορά.

Υπάρχει πάντως μία κάποια λύση, για να δείτε ποιος είναι ο κατάλληλος πάροχος για εσάς, έστω και σε αυτές τις τιμές.

Ηλεκτρικό Ρεύμα: Αυξήσεις και στο φυσικό αέριο!

Όπως είναι λογικό τις… πτήσεις του θα συνεχίσει και το φυσικό αέριο να βρίσκεται στα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ όσον αφορά τη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, αυτή βρίσκεται στα 400 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Με αυτά τα δεδομένα οι εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς μιλούν για αυξήσεις στη λιανική ρεύματος που θα ξεπεράσουν το 23%. Μάλιστα δεν αποκλείουν η χαμηλή τιμή της κιλοβατώρας των 0,486 ευρώ να αποτελεί μακρινό παρελθόν από τον Σεπτέμβριο.

Για τον επόμενο μήνα τα μοντέλα των προμηθευτικών θέλουν για να καλυφθούν τα υψηλά ενεργειακά κόστη, να απαιτηθούν τιμές καταναλωτή άνω των 0,60 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η κυβέρνηση για να μπορέσει να συγκρατήσει τις τελικές ανταγωνιστικές χρεώσεις στα επίπεδα των 0,15 με 0,23 ευρώ ανά κιλοβατώρα θα χρειαστεί επιδοτήσεις σε ύψος ακόμα και 1,5 δισ. ευρώ, που σίγουρα αν το πετύχει θα βρει τρόπο να τα πάρει από αλλού.

Συνολικά οι αυξήσεις των 5 δισ. ευρώ του δεύτερου εξαμήνου επιδιώκεται να καλυφθούν από τα έσοδα του προσωρινού μηχανισμού στη χονδρεμπορική αγορά από πόρους ύψους 1,5 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ειδήσεις σήμερα

Ενεργειακά Lockdown: Από ξεκινάει και που θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα

Αλλάζει ρότα ο Αλέξης Τσίπρας – Άνοιγμα στα κανάλια: «Μόνο έτσι θα είσαι ξανά πρωθυπουργός»

Ούτε ΑΕΚ, ούτε Ολυμπιακός! Εκεί πάει ο Χατζηδιάκος

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηλεκτρικό Ρεύμα: Αυτή θα είναι η αύξηση στους λογαριασμούς από το Σεπτέμβρη – Τεράστιο το ποσοστό!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.