ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρονική Ταυτότητα και Δίπλωμα: Αυτά τα ΑΦΜ μπορούν να μπουν σήμερα στο Gov.gr Wallet!

Ακόμα περισσότερα ΑΦΜ είναι πλέον διαθέσιμα για να εκδώσουν ηλεκτρονική ταυτότητα και δίπλωμα.
Ηλεκτρονική Ταυτότητα και Δίπλωμα: Αυτά τα ΑΦΜ μπορούν να μπουν σήμερα στο Gov.gr Wallet!

Συνεχίζονται κανονικά οι αιτήσεις για ηλεκτρονική ταυτότητα και δίπλωμα μέσα από την πλατφόρμα wallet.gov.gr, με νέα ΑΦΜ πλέον να είναι διαθέσιμα.

Συγκεκριμένα, όσων το ΑΦΜ τελειώνει σε 6, από σήμερα θα μπορεί να ενεργοποιεί το ψηφιακό δελτίο ταυτότητας και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης.

Η υπηρεσία φαίνεται ότι μέχρι τώρα πηγαίνει πάρα πολύ καλά, αφού έως τώρα οι πολίτες έχουν «κατεβάσει» 225.000 ψηφιακές ταυτότητες και 170.000 ψηφιακές άδειες οδήγησης.

Ηλεκτρονική Ταυτότητα και Δίπλωμα: Πώς γίνεται η έκδοση;

Για την έκδοση της ηλεκτρονικής ταυτότητας θα πρέπει να ακολουθηθούν τα παρακάτω βήματα (αφότου η εφαρμογή ανοίξει για τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ σας):

  • Κατεβάστε την εφαρμογή Gov.gr Wallet στα κινητά σας (είναι διαθέσιμη στα app stores τόσο για android όσο και για iOS συστήματα.
  • Ακολουθήστε τη διαδικασία αυθεντικοποίησης των στοιχείων σας με την είσοδο στην εφαρμογή μέσω Taxisnet. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχετε είτε καταχωρήσει τον αριθμό του κινητού σας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας είτε να να έχετε βεβαιώσει ψηφιακά την υπογραφή σας μέσω του gov.gr
  • Δώστε άδεια για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την εφαρμογή
  • Δημιουργήστε και αποθηκεύστε αντίγραφα της ταυτότητάς σας και του διπλώματός σας. Αρχικά επιλέγετε ποιο έγγραφο θέλετε να εκδωθεί και στη συνέχεια μέσω SMS με έναν κωδικό μιας χρήσης (OTP – One Time Password) τον οποίο και εισάγεται στην εφαρμογή δημιουργείτε το έγγραφο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηλεκτρονική Ταυτότητα και Δίπλωμα: Αυτά τα ΑΦΜ μπορούν να μπουν σήμερα στο Gov.gr Wallet!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.