ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρονική Ταυτότητα και Δίπλωμα: Αυτό το ΑΦΜ έχει σειρά για το Gov.gr Wallet – Δείτε αναλυτικά

Συνεχίζεται η έκδοση της ηλεκτρονικής ταυτότητας και του διπλώματος μέσω της εφαρμογής της κυβέρνησης.
Ηλεκτρονική Ταυτότητα και Δίπλωμα: Αυτό το ΑΦΜ έχει σειρά για το Gov.gr Wallet – Δείτε αναλυτικά

Ηλεκτρονική Ταυτότητα και Δίπλωμα: Ψηφιακή ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης απέκτησαν πάνω από 44.000 πολίτες μέχρι χτες με την πλατφόρμα wallet.gov.gr να δέχεται όλο και παραπάνω ΑΦΜ.

Η νέα καινοτομία του Υπουργείου Ψηφιακής διακυβέρνησης την οποία παρουσίασε ο Κυριάκος Πιερρακάκης την Τετάρτη (27/7) εξακολουθεί την έκδοση ταυτοτήτων και διπλωμάτων οι οποίες αποθηκεύονται ηλεκτρονικά (Διαβάστε εδώ ποια στοιχεία αποθηκεύονται στο κινητό σας).

Οι εκδόσεις των ταυτοτήτων και διπλωμάτων γίνονται με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ. Έτσι αρχικά μπορούσαν να κάνουν την έκδοση όσοι είχαν λήγοντα ΑΦΜ σε 1 ενώ χτες το μεσημέρι έγινε διαθέσιμη η πλατφόρμα και για όσους έχουν λήγοντα αριθμό 2.

Με τη διαδικασία να ορίζει πως καθημερινά ένας νέος λήγοντας αριθμός θα γίνεται αποδεκτός στη πλατφόρμα σήμερα αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή και για όσους πολίτες έχουν λήγοντα αριθμό ΑΦΜ το νούμερο 3.

Ηλεκτρονική Ταυτότητα και Δίπλωμα: Πώς γίνεται η έκδοση

Για την έκδοση της ηλεκτρονικής ταυτότητας θα πρέπει να ακολουθηθούν τα παρακάτω βήματα (αφότου η εφαρμογή ανοίξει για τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ σας):

  1. Κατεβάστε την εφαρμογή Gov.gr Wallet στα κινητά σας (είναι διαθέσιμη στα app stores τόσο για android όσο και για iOS συστήματα.
  2. Ακολουθήστε τη διαδικασία αυθεντικοποίησης των στοιχείων σας με την είσοδο στην εφαρμογή μέσω Taxisnet. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχετε είτε καταχωρήσει τον αριθμό του κινητού σας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας είτε να να έχετε βεβαιώσει ψηφιακά την υπογραφή σας μέσω του gov.gr
  3. Δώστε άδεια για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την εφαρμογή
  4. Δημιουργήστε και αποθηκεύστε αντίγραφα της ταυτότητάς σας και του διπλώματός σας. Αρχικά επιλέγετε ποιο έγγραφο θέλετε να εκδωθεί και στη συνέχεια μέσω SMS με έναν κωδικό μιας χρήσης (OTP – One Time Password) τον οποίο και εισάγεται στην εφαρμογή δημιουργείτε το έγγραφο.

Η επαλήθευση της γνησιότητας του κάθε εγγράφου γίνεται με τον κωδικό QR του. Δηλαδή μόλις κάποιος σκανάρει το έγγραφό σας λαμβάνετε μια ειδοποίηση στην εφαρμογή για έγκριση του ελέγχου.

Στην οθόνη του κινητού εμφανίζεται ένας εξαψήφιος κωδικός τον οποίο επιδεικνύετε στον ελεγκτή για να τον καταχωρήσει. Τότε μόνο εμφανίζονται τα στοιχεία στον ελεγκτή χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης.

Σημειώνεται ότι το ψηφιακό αντίγραφο ταυτότητας δεν είναι ταξιδιωτικό έγγραφο. Χρησιμοποιείτε στο εσωτερικό και πτήσεις εσωτερικού αλλά όχι σε διεθνείς  πτήσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μέχρι και κινητά πολιτικών αρχηγών παρακολουθούνται, άλλα ο πολίτης θα έχει ψηφιακή ταυτότητα «για το καλό του»!

Fuel Pass 2: Τότε το άνοιγμα τις πλατφόρμας για τα πρώτα ΑΦΜ – Βήμα βήμα όλη η διαδικασία

«Καρφί» Κομισιόν για την ελληνική κυβέρνηση: «Απαράδεκτη η παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων αν ισχύει»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηλεκτρονική Ταυτότητα και Δίπλωμα: Αυτό το ΑΦΜ έχει σειρά για το Gov.gr Wallet – Δείτε αναλυτικά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις