ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρονική ταυτότητα και Δίπλωμα: Αυτό το ΑΦΜ παίρνει σειρά – Όλες οι λεπτομέρειες για το κατέβασμα της εφαρμογής από το gov.gr!

Πολίτες με νέο αριθμό ΑΦΜ μπορούν σήμερα (31/7) να κατεβάσουν την εφαρμογή για την έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας και διπλώματος.
Ηλεκτρονική ταυτότητα και Δίπλωμα: Αυτό το ΑΦΜ παίρνει σειρά – Όλες οι λεπτομέρειες για το κατέβασμα της εφαρμογής από το gov.gr!

Ηλεκτρονική ταυτότητα και Δίπλωμα: Σε λειτουργία και για τους πολίτες των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 5 τίθεται σήμερα (31/7) Κυριακή σε λειτουργία η πλατφόρμα wallet.gov.gr.

Την ώρα που μέχρι και κινητά πολιτικών αρχηγών παρακολουθούνται, ο πολίτης έχει ψηφιακή ταυτότητα «για το καλό του»!  

Έτσι πολίτες που επιθυμούν να ενεργοποιήσουν το ψηφιακό δελτίο ταυτότητας και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης, μπορούν πλέον να το κάνουν.

Μέσα από το Sportime διαβάσατε για το ποια στοιχεία θα αποθηκεύονται στο κινητό σας, με την εφαρμογή να είναι διαθέσιμη για κατέβασμα ανά πάσα στιγμή τόσο για κινητά iPhone, όσο και για κινητά android.

Όπως και να ‘χει σημασία έχει πως ακόμα και αν δεν έχεις να πληρώσεις καύσιμα, ρεύμα και διατροφή, έχεις πλέον ψηφιακή ταυτότητα!

Ηλεκτρονική Ταυτότητα και Δίπλωμα: Πώς γίνεται η έκδοση

Αφού εισέλθει στο περιβάλλον της εφαρμογής, ο πολίτης μπορεί με ελάχιστα κλικ να δημιουργήσει και να αποθηκεύσει το ψηφιακό αντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας ή/και του διπλώματος οδήγησης του.

Αρχικά επιλέγει ποιο έγγραφο θέλει να εκδώσει και κατόπιν λαμβάνει με SMS έναν κωδικό μιας χρήσης (OTP – One Time Password) τον οποίο και εισάγει στην εφαρμογή.

Αμέσως μετά, το έγγραφο δημιουργείται και αποθηκεύεται στην εφαρμογή και στο wallet του κινητού τηλεφώνου. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται εκ νέου για κάθε νέα έκδοση αντιγράφου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηλεκτρονική ταυτότητα και Δίπλωμα: Αυτό το ΑΦΜ παίρνει σειρά – Όλες οι λεπτομέρειες για το κατέβασμα της εφαρμογής από το gov.gr!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.