ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρονική Ταυτότητα και Δίπλωμα: Ποια ΑΦΜ μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή – Όσα πρέπει να ξέρετε

Αυτό το ΑΦΜ έχει σειρά για την έκδοση της ηλεκτρονικής ταυτότητας και του διπλώματος μέσω της εφαρμογής της κυβέρνησης.
Ηλεκτρονική Ταυτότητα και Δίπλωμα: Ποια ΑΦΜ μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή – Όσα πρέπει να ξέρετε

Ηλεκτρονική Ταυτότητα και Δίπλωμα: Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Μπορεί να μην έχεις να πληρώσεις καύσιμα, ρεύμα και διατροφή, άλλα έχεις πλέον ψηφιακή ταυτότητα!

Έτσι λοιπόν, συνεχίζεται η έκδοση της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος από τη νέα εφαρμογή wallet.gov.gr.

Μέσα από το Sportime διαβάσατε για το ποια στοιχεία θα αποθηκεύονται στο κινητό σας, με τη διαδικασία να ορίζει πως καθημερινά ένας νέος λήγοντας αριθμός θα γίνεται αποδεκτός στη πλατφόρμα.

Χθες το απόγευμα (29/7) άνοιξε για τον λήγοντα 3 και εντός της ημέρας αναμένεται να «ανοίξει» για τους ΑΦΜ που λήγουν σε 4.

Να σημειωθεί πως η ενεργοποίηση της εφαρμογής γίνεται με βάση τον συγκεκριμένο προγραμματισμό αλλά η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κατέβασμα ανά πάσα στιγμή τόσο για κινητά iPhone, όσο και για κινητά android.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία είχαν εκδοθεί 85.324 ψηφιακές ταυτότητες και 63.751 ψηφιακά αντίγραφα διπλωμάτων οδήγησης.

Βήμα προς βήμα η διαδικασία για ψηφιακή ταυτότητα και ψηφιακό δίπλωμα

Αφού εισέλθει στο περιβάλλον της εφαρμογής, ο πολίτης μπορεί με ελάχιστα κλικ να δημιουργήσει και να αποθηκεύσει το ψηφιακό αντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας ή/και του διπλώματος οδήγησης του.

Αρχικά επιλέγει ποιο έγγραφο θέλει να εκδώσει και κατόπιν λαμβάνει με SMS έναν κωδικό μιας χρήσης (OTP – One Time Password) τον οποίο και εισάγει στην εφαρμογή.

Αμέσως μετά, το έγγραφο δημιουργείται και αποθηκεύεται στην εφαρμογή και στο wallet του κινητού τηλεφώνου. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται εκ νέου για κάθε νέα έκδοση αντιγράφου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηλεκτρονική Ταυτότητα και Δίπλωμα: Ποια ΑΦΜ μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή – Όσα πρέπει να ξέρετε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.