ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρονική ταυτότητα και Δίπλωμα: Ποιο ΑΦΜ έχει σειρά σήμερα – Πώς κατεβάζετε την εφαρμογή και τι πρέπει να γνωρίζετε!

Συνεχίζεται και σήμερα η έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας και διπλώματος, με πολίτες που έχουν διαφορετικό ΑΦΜ να μπορούν να μπουν στην υπηρεσία.
Ηλεκτρονική ταυτότητα και Δίπλωμα: Ποιο ΑΦΜ έχει σειρά σήμερα – Πώς κατεβάζετε την εφαρμογή και τι πρέπει να γνωρίζετε!

Κανονικά συνεχίζεται η έκδοση για την ηλεκτρονική ταυτότητα και δίπλωμα, με όσα ΑΦΜ λήγουν σε 6 να μπορούν σήμερα, 1 Αυγούστου να μπουν στην πλατφόρμα wallet.gov.gr.

Έτσι οι πολίτες που θέλουν πλέον να έχουν τα χαρτιά τους σε ψηφιακή μορφή, μπορούν  να μπουν να κατεβάσουν την ειδική εφαρμογή και στη συνέχεια να ενεργοποιήσουν το δελτίο ταυτότητας και το δίπλωμα οδήγησης.

Στο Sportime σας έχει ενημερώσει πλήρως για το ποια στοιχεία θα αποθηκεύονται στο κινητό σας και όλα τα… ψιλά γράμματα.

Σίγουρα πολλά είναι και τα ερωτηματικά που δημιουργούνται από αυτή τη νέα πλατφόρμα και… διευκόλυνση για τους πολίτες.

Την ώρα που μέχρι και κινητά πολιτικών αρχηγών παρακολουθούνται, ο πολίτης έχει ψηφιακή ταυτότητα «για το καλό του»!  

Ηλεκτρονική Ταυτότητα και Δίπλωμα: Πώς γίνεται η έκδοση

Για την έκδοση της ηλεκτρονικής ταυτότητας θα πρέπει να ακολουθηθούν τα παρακάτω βήματα (αφότου η εφαρμογή ανοίξει για τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ σας):

  • Κατεβάστε την εφαρμογή Gov.gr Wallet στα κινητά σας (είναι διαθέσιμη στα app stores τόσο για android όσο και για iOS συστήματα.
  • Ακολουθήστε τη διαδικασία αυθεντικοποίησης των στοιχείων σας με την είσοδο στην εφαρμογή μέσω Taxisnet. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχετε είτε καταχωρήσει τον αριθμό του κινητού σας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας είτε να να έχετε βεβαιώσει ψηφιακά την υπογραφή σας μέσω του gov.gr
  • Δώστε άδεια για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την εφαρμογή
  • Δημιουργήστε και αποθηκεύστε αντίγραφα της ταυτότητάς σας και του διπλώματός σας. Αρχικά επιλέγετε ποιο έγγραφο θέλετε να εκδωθεί και στη συνέχεια μέσω SMS με έναν κωδικό μιας χρήσης (OTP – One Time Password) τον οποίο και εισάγεται στην εφαρμογή δημιουργείτε το έγγραφο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα, οι πολίτες έχουν «κατεβάσει» 170.000 ψηφιακές ταυτότητες και 130.000 ψηφιακές άδειες οδήγησης.

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>