ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας παιδιού, ταυτότητες και δίπλωμα στο κινητό μας – Όσα θα γίνουν το 2022

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης η ψηφιοποίηση θα συνεχιστεί και το 2022 σε μεγαλύτερο βαθμό. Αφού θα υπάρξει Ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας παιδιού. Ενώ στην συνέχεια θα περάσει στο κινητό μας το δίπλωμα οδήγησης με την ταυτότητα να ακολουθεί.
Ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας παιδιού, ταυτότητες και δίπλωμα στο κινητό μας – Όσα θα γίνουν το 2022

Στην Ελλάδα μέσα στο 2022 θα συμβούν πολλές αλλαγές, κάποιες από αυτές θα είναι το Ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας παιδιού οι ταυτότητες και το δίπλωμα οδήγησης να είναι στο κινητό μας.

Το μέλλον είναι εδώ. Ότι βλέπαμε για πολλά χρόνια σε σειρές και ταινίες επιστημονικής φαντασίας, θα λάβουν χώρα στο πιο δυστοπικό παρόν που έχουμε ζήσει ποτέ!.

Ήδη κάποιες αλλαγές έχουν εφαρμοστεί καθώς τα φάρμακα που έχουμε πάρει είναι στο MyHealth App.

Ενώ οι ασθένειες και τα εμβόλια των παιδιών θα περάσουν και αυτά στην ψηφιακή εποχή. Ακόμη θα έρθει το τέλος των καρτών. Αφού οι ταυτότητες μας και το διπλώματα οδήγησης θα βρίσκονται πλέον στο Wallet Των κινητών μας…

Ήδη μέσα στο 2021 η χώρα μας σημείωσε μεγάλη πρόοδο όσον αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Αφού από τις 8,8 εκατομμύρια το 2018, την περσινή χρονιά έφτασαν στις 94εκ και στο κλείσιμο του 2020 αναμένεται να ξεπεράσουν τις 300εκ!.

Για την πορεία όλων αυτών μίλησε στα «ΝΕΑ», και πιο συγκεκριμένα στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Αρχικά για τα παιδιά τόνισε πως μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, θα αποκτήσουν όλα Ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας. Παράλληλα με το που μπει ο νέος χρόνος θα χορηγηθούν 656.500 ψηφιακές υπογραφές σε επαγγελματίες. Όπως σε λογιστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δημοσίους υπαλλήλους. Επίσης σε άλλους πολίτες αν το ζητήσουν.

Καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι με όλα αυτά ο γιατρός να έχει πρόσβαση σε όλο το ιατρικό ιστορικό των παιδιών. Όπως στους εμβολιασμούς που έγιναν και σε αυτούς που πρέπει να γίνουν.

Στην συνέχεια ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε πως ακολουθούν μία στρατηγική ψηφιοποίησης της ταυτοποίησης. Ώστε να παρέχονται υπηρεσίες από το σπίτι, με πολύ αυξημένο επίπεδο ασφάλειας. Ξεκίνησαν όλη αυτή την διαδικασία με την ψηφιοποίηση της εξουσιοδότησης και της υπεύθυνης δήλωσης.

Συνέχισαν με το γνήσιο της υπογραφής σε κάθε έγγραφο, όπως επίσης και τα ιδιωτικά συμφωνητικά. Με τα επόμενα βήματα να είναι να γίνονται όλα μέσα από το κινητό. Με την αξιοποίηση ακόμα περισσότερο των wallet που υπάρχουν σ’ αυτά.

Αυτό έγινε αρχικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, που πολλοί τα έχουν στα κινητά τους και τα χρησιμοποιούν για επιβεβαίωση. Όμως θα ακολουθήσουν και άλλα στην συνέχεια όπως το δίπλωμα οδήγησης που ήδη το αναπτύσσουν σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ενώ το αμέσως επόμενο βήμα θα είναι να περάσει η ταυτότητα μας στο κινητό μας. Ενώ όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός των νεών ταυτοτήτων, αυτή θα έχει περάσει πλήρως στο κινητό μας.

Αφού θα έχει διαμορφωθεί η πληρέστερη εφαρμογή αυθεντικοποίησης για όλες τις υπηρεσίες του κράτους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας παιδιού, ταυτότητες και δίπλωμα στο κινητό μας – Όσα θα γίνουν το 2022», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.