ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρυσή Αυγή: Παραδόθηκε ο Κασιδιάρης, τι ισχύει για τον Γ. Λαγό – Δήλωση Μιχαλολιάκου έξω από το σπίτι του

Χρυσή Αυγή: Μετά την απόρριψη του αιτήματος για αναστολή των ποινών που τους είχε επιβληθεί, η διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής οδηγούνται στην φυλακή. Κάποιοι παραδόθηκαν μόνοι τους όπως οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γιώργος Πατέλης, ενώ για άλλους θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες από τις Αρχές...
Χρυσή Αυγή: Παραδόθηκε ο Κασιδιάρης, τι ισχύει για τον Γ. Λαγό – Δήλωση Μιχαλολιάκου έξω από το σπίτι του

Χρυσή Αυγή: Μετά την απόρριψη του αιτήματος για αναστολή των ποινών που τους είχε επιβληθεί, η διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής οδηγούνται στην φυλακή.

Κάποιοι παραδόθηκαν μόνοι τους όπως οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γιώργος Πατέλης, ενώ για άλλους θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες από τις Αρχές προκειμένου να συλληφθούν.

Συγκεκριμένα 100 αστυνομικοί από την Ασφάλεια, την Αντιτρομοκρατική και την ΕΚΑΜ, θα κινηθούν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία προκειμένου να περάσουν χειροπέδες στα μέλη της Χρυσής Αυγής. Ήδη, μέσα από το Εφετείο, αστυνομικοί συνέλαβαν τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και άλλους πέντε, που ήταν παρόντες στη δίκη.

Συνολικά από τους 50 κατηγορούμενους οι 38 θα οδηγηθούν στη φυλακή.

O Ηλίας Κασιδιάρης, διευθυντικό μέλος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος αποφασίστηκε από το δικαστήριο να εκτίσει ποινή 13 χρόνια κάθειρξη και 6 μήνες χωρίς αναστολή, προσήλθε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο Κασιδιάρης πλέον αναμένεται να οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ. Αυτόβουλη προσέλευση φέρεται να έκανε και ο Γιώργος Πατέλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος και η διευθυντική ομάδα

Μιχαλολιάκος: «Με πηγαίνουν φυλακή για τις ιδέες μου»

Δηλώσεις έξω από το σπίτι του έκανε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να οδηγηθεί στη φυλακή η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής  είχε στο πλευρό του τη γυναίκα του Ελένη Ζαρούλια και την κόρη Ουρανία Μιχαλολιάκου, αλλά και μερικούς οπαδούς του κόμματος.

«Είμαι υπερήφανος που με πηγαίνουν φυλακή για τα πιστεύω μου. Κάποτε κάποιοι θα ντρέπονται γι’ αυτή την απόφαση. Θα δικαιωθούμε και από την ιστορία και τον ελληνικό λαό. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που ήταν στο πλευρό της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μια βρώμικη χούντα που υπάρχει στα ΜΜΕ, στην πολιτική ζωή της χώρας και στη Δικαιοσύνη» είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Χρυσή Αυγή: Τι ισχύει για τον Γιάννη Λαγό

Από εκεί και πέρα μια διαφορετική περίπτωση είναι ο Γιάννης Λαγός. Ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής παραμένει στις Βρυξέλλες όπου και βρίσκεται εδώ και αρκετές ημέρες. Αν και είχε πει οτι θα παραδοθεί σε περίπτωση που κληθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη. Και μένει να δούμε αν συμβεί τελικά η χρειαστεί η βίαιη προσαγωγή του.

Στο πλαίσιο αυτό τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι οι ελληνικές αρχές έστειλαν στο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, αίτημα για άρση της ασυλίας του Λαγού.

Πλέον θα ξεκινήσει διαδικασία στο ευρωκοινοβούλιο για να αρθεί το προστατευτικό τείχος και να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Η διαδικασία αυτή ίσως πάρει αρκετές ημέρες ή και εβδομάδες προκειμένου ο Γιάννης Λαγός να πέσει στα χέρια των ελληνικών αρχών και να οδηγηθεί αρχικά σε καραντίνα και στη συνέχεια στο κελί που θα εκτίσει την ποινή του.

Σύμφωνα με τον κανονισμό το θέμα παραπέμπεται στην αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου», δήλωσε ο κ. Σασόλι.

Ωστόσο, πηγές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνιζαν πως το αίτημα για την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή «αφορά σε άλλη υπόθεση και όχι στη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής».

Στον Γιάννη Λαγό έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και δεν είχε ζητήσει αναστολή ποινής.

Θυμίζουμε οτι ο Γιάννης Λαγός δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία και ότι προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χρυσή Αυγή: Παραδόθηκε ο Κασιδιάρης, τι ισχύει για τον Γ. Λαγό – Δήλωση Μιχαλολιάκου έξω από το σπίτι του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.