ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλίας Μόσιαλος: Σοκάρει με νέα ανάρτηση – «Να μην θεωρούνται ίσοι στη θεραπεία, οι ανεμβολίαστοι ασθενείς»!

«Ο αντιεμβολιαστής υπονομεύει την συλλογική προσπάθεια της χώρας μας και πρέπει να δοθούν αλλού προτεραιότητες» αναφέρει ο Ηλίας Μόσιαλος!
Ηλίας Μόσιαλος: Σοκάρει με νέα ανάρτηση – «Να μην θεωρούνται ίσοι στη θεραπεία, οι ανεμβολίαστοι ασθενείς»!

Ο Ηλίας Μόσιαλος επανήλθε με νέα προκλητική τοποθέτηση που ξεφτιλίζει την έννοια των ίσων δικαιωμάτων στην δημόσια δωρεάν υγειά, αφού ζήτησε για ακόμη μια φορά να χορηγούνται τα μονοκλωνικά αντισώματα μόνο σε εμβολιασμένους!

Συγκεκριμένα έγραψε μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο:

«Αν πάρουμε μικρές ποσότητες μονοκλωνικών σε ποιους θα πρέπει να τα χορηγήσουμε; Σε όσους έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το εμβόλιο και δεν το κάνουν ή σε όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, που έκαναν το εμβόλιο αλλά δεν ανέπτυξαν αντισώματα και επομένως είναι απροστάτευτοι; Στην απάντησή μου τόνισα, ότι ΔΕΝ υπάρχει δίλημμα.

Γιατί; Γιατί οι αντιεμβολιαστές ΔΕΝ είναι θύματα. Έχουν την τύχη να ζουν σε μια χώρα που τους παρέχει το εμβόλιο, και επίσης έχουν την επιλογή να κάνουν το εμβόλιο για να προστατευθούν.

Θύμα δεν είναι ο αντιεμβολιαστής που υπονομεύει την συλλογική προσπάθεια της χώρας μας, ή της κάθε χώρας, ώστε να βγούμε από την πανδημία.

Θύματα είναι όσοι στάθηκαν άτυχοι και πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και δυστυχώς δεν τους καλύπτουν τα εμβόλια.

Επομένως, με δεδομένο πως έχουμε διαθέσιμες συγκεκριμένες ποσότητες μονοκλωνικών, αυτές πρέπει να χορηγηθούν κατά προτεραιότητα σε αυτούς που πραγματικά τις έχουν ανάγκη. Στους καρκινοπαθείς, στους μεταμοσχευμένους, στους συμπατριώτες μας που είναι πραγματικά ευάλωτοι».

Διανύουμε τον 21ο αιώνα, πιστεύοντας πως έχουμε αφήσει πίσω τις εποχές που υπήρχαν διαχωρισμοί στα δικαιώματα υγείας των πολιτών ενός δημοκρατικού κράτους, άλλα ο Ηλίας Μόσιαλος μας διαψεύδει. Σε ρόλο «θεού», δεν δείχνει κανέναν ενδοιασμό στο να εκφράσει το ποιοι… δικαιούνται να λάβουν θεραπεία και ποιοι αξίζουν να παρατηθούν στην τύχη τους.

Βαφτίζει εντελώς αυθαίρετα ως «αντιεμβολιαστές» όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, ενώ ένα τεράστιο ποσοστό όσων δεν έχουν εμβολιαστεί είναι απλά διστακτικοί προς ένα πειραματικό σκεύασμα που δεν έχει δοκιμαστεί σε βάθος χρόνου. Άλλο διστακτικός και επιφυλακτικός επειδή ειδικοί και κυβέρνηση δεν έχουν καταφέρει να σε πείσουν και άλλο αντιεμβολιαστής.

Ακόμα και η θεραπεία του ιού μέσω των μονοκλωνικών χρησιμοποιείται ως μέσο για ψυχολογικό πόλεμο, αφού δηλώσεις σαν του κ. Μόσιαλου έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν τους πολίτες, πως αν ασθενήσουν υπάρχει περίπτωση να αφεθούν στη μοίρα τους.

Αν δηλαδή κάποιος ασθενής νοσεί βαριά και κινδυνεύει να πεθάνει, σύμφωνα με τη λογική του κ. Μόσιαλου, ο θεράπων ιατρός θα λάβει υπόψη ότι ο ασθενής δεν έχει εμβολιαστεί και ενώ μπορεί να τον σώσει, θα τον αφήσει να πεθάνει. Μιλάμε για μεγαλείο ανθρωπιάς και πάνω απ’ όλα τιμή για τον όρκο του Ιπποκράτη!

Ένας καθηγητής του LSE και εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης για την πανδημία στα ξένα φόρουμ, τάσσεται ανοιχτά υπέρ της διάκρισης ασθενών και δεν τρέχει τίποτα.

Το μόνο που δεν έχει ακουστεί ακόμα από «ειδικούς» σαν τον κ. Μόσιαλο είναι να σταλούν σε εξορία οι ανεμβολίαστοι σε κάποιο ξερονήσι…

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηλίας Μόσιαλος: Σοκάρει με νέα ανάρτηση – «Να μην θεωρούνται ίσοι στη θεραπεία, οι ανεμβολίαστοι ασθενείς»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.