ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας από τις θηριωδίες των Τούρκων!

Ένα προσωπικό ταξίδι επιστροφής στις ρίζες, στα άγια χώματα του Πόντου, εκεί όπου η μνήμη μετατρέπεται σε βίωμα και η Ρωμιοσύνη φωνάζει ακόμη. Μια συγκλονιστική εξομολόγηση για την επίσκεψη στην Παναγία Σουμελά,
Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας από τις θηριωδίες των Τούρκων!

Μαρτυρία για την εμπειρία επιστροφής στον Πόντο και την Παναγία Σουμελά. Ένα συγκινητικό μήνυμα για τη Ρωμιοσύνη, τη μνήμη και τη δύναμη του Ποντιακού Ελληνισμού που δεν σβήνει ποτέ.

15 Αυγουστος του 2021! : Το όνειρο μου να βρω τον τόπο καταγωγής μου, στον Πόντο ολοκληρώνεται!

Μία χρονιά όπου οι «γείτονες» όπως συνηθίζουν αντιτάχθηκαν σε κάθε αρχή και εξουσία όπου εκπροσωπεί τον Ποντιακό Ελληνισμό με τρανταχτό παράδειγμα όταν οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν την είσοδο στη χώρα στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ο οποίος και κρατήθηκε για περίπου έξι ώρες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Παρόλο αυτά δεν στάθηκε εμπόδιο στην πηγαία επιθυμία της ψυχής μου να βρεθώ στην Ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελάς , στην Τραπεζούντα του Πόντου!

Μνήμη μου σε λένε Πόντο!

Η αλήθεια είναι πώς άνθρωποι οι οποίοι είχαν Ελληνικές καταβολές μεγαλωμένοι στην Τουρκία ως Μουσουλμάνοι ωστόσο απασχολούμενοι στον Τουρισμό με βοηθήσανε Θεού Θελοντος πολύ στο να καταφέρω τον στόχο αυτό και φυσικά είναι κάτι για το οποίο τους είμαι Ευγνώμων, ιδιαίτερα στον Εντέρ!

Περίεργη η αίσθηση να μιλάς την Ποντιακή Διάλεκτο με συμπατριώτες σου που «Τουρκέψανε» στους αιώνες και που ωστόσο γνωρίζουν τη διάλεκτο και την αποκαλούν “Ρωμαίικα”!!!

Οπότε μέσω αυτού του άρθρου, θέλω να περάσω το μήνυμα του Ποντιακού Ελληνισμού στους απανταχού Έλληνες που κατοικούν σε όλον τον κόσμο, να θυμίσω πώς τα Άγια Χώματα της Μικράς Ασίας “φωνάζουν” στην Κυριολεξία ότι εδώ είναι Ρωμιοσύνη! Εδώ είναι Ελλάδα!

Τέλος να τονίσω πώς είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την σύγχρονη ιστορία μας ώστε να ξέρουμε τόσο την πορεία και ιστορική συνέχεια των γεγονότων, όσο να ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε χωρίς να εθελοτυφλούμε και χωρίς να χάνουμε παράλληλα το ανθρώπινο στοιχείο μας και την αγάπη που έχουμε διδαχθεί ακόμη και για τους εχθρούς μας!

“Η Ρωμιοσύνη και αν επέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο “

Υγ: ευχαριστούμε Ποντιάρα Κλαυδία για την υπέροχη ερμηνεία που αποδεικνύει πώς ότι είναι αληθινό δεν χάνεται και φωτίζει με την παρουσία του τα σκοτάδια του κόσμου! Ζήτω ο Ποντιακός Ελληνισμός!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης: ΟΠΕΚΕΠΕ: Βορίδης – Αυγενάκης και οι δικογραφίες για σκάνδαλα μαζεύτηκαν βουνό – Τέτοια τάξη, τέτοια αλφαδιά δεν την έχουμε δει

ΟΠΕΚΕΠΕ: Βορίδης – Αυγενάκης και οι δικογραφίες για σκάνδαλα μαζεύτηκαν βουνό – Τέτοια τάξη, τέτοια αλφαδιά δεν την έχουμε δει

Μετά από Τριαντόπουλο - Καραμανλή, τώρα και Βορίδης - Αυγενάκης στη σέντρα - Με κάθε υπουργό του Μητσοτάκη, έρχεται και μια δικογραφία δώρο

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Κύπρος: Πέμπτη φάλαγγα στα κατεχόμενα! – Έλληνες του Ελληνοτουρκικού Φόρουμ συναντήθηκαν με τον ψευδοηγέτη Τατάρ!

Κύπρος: Πέμπτη φάλαγγα στα κατεχόμενα! – Έλληνες του Ελληνοτουρκικού Φόρουμ συναντήθηκαν με τον ψευδοηγέτη Τατάρ!

ΕΛΙΑΜΕΠ, μέλος του ΠΑΣΟΚ και λοιποί παρατρεχάμενοι της «ελληνοτουρκικής φιλίας» πήγαν να υποβάλουν τα... σέβη τους στον εγκάθετο του ψευδοκράτους!

Κοινωνία
Κοινωνία: Ρεκόρ αιτήσεων για τους πίνακες Ειδικής Αγωγής: Ξεπέρασαν τις 90.000!

Ρεκόρ αιτήσεων για τους πίνακες Ειδικής Αγωγής: Ξεπέρασαν τις 90.000!

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο ΑΣΕΠ λήγει σήμερα στις 20:00.

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει πορτοκαλί προειδοποίηση σε ισχύ έως τις 18:00

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει πορτοκαλί προειδοποίηση σε ισχύ έως τις 18:00

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν σε ασφαλείς εσωτερικούς χώρους.

Κοινωνία
Κοινωνία: Εθνικό Βατερλό με σφραγίδα Γεραπετρίτη η αμφισβήτηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από τη Λιβύη – Άμεσος κίνδυνος το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Εθνικό Βατερλό με σφραγίδα Γεραπετρίτη η αμφισβήτηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από τη Λιβύη – Άμεσος κίνδυνος το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Η Λιβύη βάζει φωτιά στο Αιγαίο - Πλήρως εκτεθειμένο το ΥΠΕΞ - Στον «αέρα» οι μεγαλοστομίες της κυβέρνησης για έρευνες της Chevron νοτίως της Κρήτης

Κοινωνία
Κοινωνία: Ακριβαίνει το νερό;

Ακριβαίνει το νερό;

Απαιτούνται 10,2 δισ. ευρώ για έργα ύδρευσης και άρδευσης, με επιπλέον 500-700 εκατ. ευρώ για την Αττική.

Κοινωνία
Κοινωνία: Κιβωτός: Τεράστια ανατροπή που «δείχνει» σκευωρία – 4 τρόφιμοι ανακάλεσαν τις κατηγορίες για τον π. Αντώνιο λέγοντας ότι εξαπατήθηκαν από τρίτους!

Κιβωτός: Τεράστια ανατροπή που «δείχνει» σκευωρία – 4 τρόφιμοι ανακάλεσαν τις κατηγορίες για τον π. Αντώνιο λέγοντας ότι εξαπατήθηκαν από τρίτους!

Απίστευτο φιάσκο της δικαιοσύνης - Μηχανισμό σκευωρίας «δείχνουν» οι πρώην κατήγοροι - Έκθετη η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη δολοφονία χαρακτήρα του π. Αντωνίου

Κοινωνία
Κοινωνία: Περί ατομικής ευθύνης του ασθενούς

Περί ατομικής ευθύνης του ασθενούς

Ανατρέχοντας στα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την υπόθεση του 56χρονου αστυνομικού που κατέθεσε αγωγή γιατί ενημερώθηκε ένα χρόνο μετά από το χειρουργείο του στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ότι έχει καρκίνο

Κοινωνία
Κοινωνία: «Κεραυνοί» Καρυστιανού για ΝΔ και αντιπολίτευση: «Ντροπή για την κυβέρνηση και τα πολύτιμα δεκανίκια της»

«Κεραυνοί» Καρυστιανού για ΝΔ και αντιπολίτευση: «Ντροπή για την κυβέρνηση και τα πολύτιμα δεκανίκια της»

«Τελείωσε η παράσταση ή θα σας δούμε στα κανάλια να μιλάτε ξανά για δικαίωση των νεκρών;» έγραψε η Μ.Καρυστιανού για τα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν στήριξαν την πρόταση των συγγενών

Κοινωνία