ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ημέρα του αγέννητου παιδιού: 350.000 εκτρώσεις στην Ελλάδα!

Ετήσιος αριθμός «μαμούθ» για τα ελληνικά δεδομένα σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων
Ημέρα του αγέννητου παιδιού: 350.000 εκτρώσεις στην Ελλάδα!

Ημέρα του αγέννητου παιδιού: Οι αγέννητες πόλεις

Πόσοι πατεράδες δεν έχουν πανηγυρίσει στην Ελλάδα τα γκολ τις αγαπημένης τους ομάδας αγκαλιά με τα παιδιά τους γιατί δεν γεννήθηκαν ποτέ; Πόσοι; Με μία πρόχειρη ματιά στα στοιχεία 350.000 είναι οι εκτρώσεις τον χρόνο στην Ελλάδα, κάνοντας την χώρα την 1η χώρα πανευρωπαϊκά στις διακοπές κυήσεων.

Κάθε χρόνο δύο πόλεις σαν την Πάτρα ή δύο περιοχές σαν την Καλλιθέα εξαφανίζονται από τον χάρτη επειδή δεν γεννιούνται ποτέ. Το 22% των Ελληνίδων δηλώνει ότι έχει κάνει μία τουλάχιστον έκτρωση στην ζωή της ενώ το 10% των γυναικών που κάνουν εκτρώσεις είναι έφηβες. Από τις 350.000 εκτρώσεις τον χρόνο στην Ελλάδα οι 40.000 γίνονται κάθε χρόνο από κορίτσια κάτω των 18 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Θάνος Μικρούτσικος: Πότε θα γίνει η κηδεία του

Ο υψηλός αριθμός των εκτρώσεων στην Ελλάδα κρύβει σε δεύτερη ανάγνωση μία ολόκληρη «βιομηχανία» που ζει από τους θανάτους παιδιών και όχι από τις γεννήσεις τους. Το 2018 στην Ελλάδα οι γεννήσεις ήταν 86.440 όταν το αντίστοιχο διάστημα οι εκτρώσεις ξεπέρασαν τις 350.000.

Για κάθε γέννηση παιδιού αντιστοιχούσαν 4 εκτρώσεις. Με έναν προχειρότατο υπολογισμό μία έκτρωση κοστίζει κατά μέσο όρο περί τα 400 ευρώ, άρα οι 350.000 εκτρώσεις τον χρόνο μαζί με τα όποια επιπλέον έξοδα αντιστοιχούν σε τζίρο εκτρώσεων κοντά στα 200 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το 80% των εκτρώσεων γίνεται σε ιδιωτικά νοσοκομεία ενώ το 20% των περιπτώσεων διακοπής κύησης δικαιολογούνται ως παλίνδρομη κύηση ή επικαλούνται άλλα προβλήματα.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.