ΤΩΡΑ 03:58 • Αρναούτογλου Καιρός: Οι ψυχρές αέριες μάζες είναι εδώ! 02:49 • Εορτολόγιο: Δευτέρα 1 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 01:52 • Κούρτοβικ: «Ψεύδονται όσοι λένε ότι ο Κουφοντίνας επιλέγει την αυτοχειρία» 01:40 • Σάκης Τσιώλης: Στη Γ’ εθνική με την ΑΕ Μυκόνου! 01:20 • Πρωτοσέλιδα για τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 01:04 • Πινακάς: «Δεν το πολυσκέφτηκα και σκόραρα, έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης» Sportime Latest News

Influencers: Μπαίνουν στο στόχαστρο, σαρωτικοί έλεγχοι


Κώστας Παπαδόπουλος

Influencers: Μπαίνουν στο στόχαστρο, σαρωτικοί έλεγχοι


Οι influencers έχουν μπει στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου, βάζοντας στο «μικροσκόπιο» δραστηριότητες που μπορούν να αποτελέσουν ή να αποτελούν εστίες φοροδιαφυγής ή και διακίνησης «μαύρου χρήματος».

Μετά τους σαρωτικούς ελέγχους στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb και στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης της ΑΑΔΕ και των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων και ελέγχων, σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο μπαίνουν και οι influencers.

Καλλιτέχνες, αθλητές, μοντέλα, τηλεοπτικά πρόσωπα κ.α. που μέσω των social media και ιδίως μέσω του Instagram ανεβάζουν φωτογραφίες τους και διαφημίζουν διάφορα προϊόντα, όπως ρούχα, υποδήματα, αρώματα, κοσμήματα, καλλυντικά κ.α. μπαίνουν στο μικροσκόπιο.

Στο οικονομικό επιτελείο έχουν φτάσει καταγγελίες ότι αρκετοί influencers αμείβονται και μάλιστα αδρά για να διαφημίζουν πάσης φύσεως προϊόντα, με τα έσοδα αυτά σε πολλές περιπτώσεις να μην δηλώνονται.

Έτσι το επόμενο διάστημα προκειμένου να μπει φρένο στα διαφυγόντα έσοδα από τέτοιες δραστηριότητες και να “χτυπηθεί” η φοροδιαφυγή, αναμένεται να γίνουν πιο εντατικοί οι έλεγχοι στους influencers.

Πηγή: enikos.gr

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras