ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Πώς τη βοηθάει η μάσκα που φορούσε σήμερα στο δικαστήριο

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου σήμερα Τετάρτη (15/9) φορώντας δύο μάσκες προστασίας.
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Πώς τη βοηθάει η μάσκα που φορούσε σήμερα στο δικαστήριο

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την επίθεση με βιτριόλι  φορούσε 2 προστατευτικές μάσκες εγκαυμάτων.

Συγκλόνισε το Πανελλήνιο η Ιωάννα Παλιοσπύρου με το μεγαλείο ψυχής και το θάρρος που επέδειξε με την παρουσία της στο δικαστήριο για την δίκη της επίθεσης της. Η Ιωάννα, ήθελε να βρεθεί ενωπίον της κατηγορούμενης που της παραμόρφωσε το πρόσωπο αποζητώντας τον λόγο για τον οποίο συνέβη αυτό. Η ίδια η κατηγορούμενη ωστόσο δεν παραβρέθηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών δηλώντας όμως ότι έχει σκοπό να το κάνει στο μέλλον.

Η διαδικασία διακόπηκε αμέσως μετά την δήλωση των στοιχείων που έκανε η Ιωάννα από το βήμα του μάρτυρα. Οι μαρτυρίες στην πολύκροτη υπόθεση είναι πολλές και ενδέχεται να καταστήσουν χρονοβόρα τη διαδικασία. Πρώτη μάρτυρας θα είναι η Ιωάννα Παλιοσπύρου η οποία χαρακτήρισε «Ψυχρή και δειλή» την κατηγορούμενη για τη στάση της.

Τι ακριβώς ήταν η μάσκα που φορούσε και πως βοηθάει στα εγκαύματα της

Η μάσκα που φορούσε σήμερα στην εμφάνιση της στο δικαστήριο είναι ειδική για τραύματα από εγκαύματα. Πρόκειται για μια διαφανής μάσκα προσώπου που φοριέται όταν το κάψιμο του προσώπου ενός ατόμου δημιουργεί ουλώδη ιστό ή κινδυνεύει από ουλές. Η μάσκα προσώπου διατηρεί το δέρμα απαλό και επίπεδο κατά τη διάρκεια της φάσης επούλωσης της ουλής. Βοηθά το πρόσωπο να επουλωθεί συμβάλλοντας στην όσο δυνατόν μικρότερη εμφάνιση ουλών. Η μάσκα φοριέται 18-20 ώρες κάθε μέρα για 8 μήνες έως 2 χρόνια μέχρι να ωριμάσει το μόσχευμα δέρματος.

Εφευρέθηκε το 1975 από την Ελίζαμπεθ Ρίβερς, μια Εργοθεραπεύτρια που εργάζεται στο Regions Hospital Burn Center, στη Μινεάπολη. Έχει πλεονεκτήματα σε σχέση με μια υφασμάτινη μάσκα προσώπου καθώς είναι λιγότερο ορατή όταν τη φοράει ένας ασθενής από την υφασμάτινη κουκούλα. Επίσης, οι θεραπευτές είναι σε θέση να δουν πόσο καλά η μάσκα συμπιέζει τα σημάδια και να κάνουν τροποποιήσεις σε αυτήν όπως απαιτείται.

Η Ιωάννα ωστόσο, πάνω από αυτή τη διάφανη μάσκα, επέλεξε να φοράει και μία μη διαφανή, ειδική, άσπρη κάλυψη προφανώς για ψυχολογικούς λόγους ώστε να μην είναι ορατά τα εγκαύματα της.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιωάννα Παλιοσπύρου: Πώς τη βοηθάει η μάσκα που φορούσε σήμερα στο δικαστήριο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις