ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηome Electric: Πέθανε ο άνθρωπος που οφείλουμε ό,τι είδαμε στο Eurobasket του ’87

Ένας από τους πιο ικανούς επιχειρηματίες στην Ελλάδα, ο Σταύρος Πετρόχειλος, της αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών «Σούπερ Αγορά Home Electric» δεν ζει πια.
Ηome Electric: Πέθανε ο άνθρωπος που οφείλουμε ό,τι είδαμε στο Eurobasket του ’87

«Έφυγε» από τη ζωή ο Σταύρος Πετρόχειλος ο πρωτοπόρος για την εποχή του επιχειρηματίας της πρώτης μεγάλης αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα σούπερ αγορά Home Electric.

Μάλιστα για όσους δεν το γνωρίζουν στο θρυλικό Ευρωμπάσκετ του 1987 ο Σταύρος Πετρόχειλος  είχε παραχωρήσει όλο τον τεχνολογικό εξοπλισμό της SONY στην ΕΡΤ1 ώστε να μπορέσει να καλύψει τους αγώνες!

Έτσι κατάφερε όλη η Ελλάδα να απολαύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την εποχή, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο τέλος ο εκλιπών χάρισε στους Ελληνες μπασκετμπολίστες  από μία Sony made in Japan.

Ο Σταύρος Πετρόχειλος έδειξε τις ικανότητές του από πολύ μικρή ηλικίας. Όταν ήταν μόλις 16 χρόνων μπήκε κρυφά στο καράβι για Γερμανία για να πάει να εργαστεί. Έτσι άρχισε να δουλεύει στην εταιρεία ΑΕG.

Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα άνοιξε στη Καλλιθέα ένα μαγαζί 10 τμ στο οποίο είχε μέσα μόλις τρία ραδιόφωνα ως εμπόρευμα. Κι όμως σιγά σιγά κατάφερε να γίνει Νο1 στην Ελλάδα στα ηλεκτρικά είδη και να παραμείνει εκεί για πολλά χρόνια.

Έτσι κατάφερε να γίνει προσωπικός φίλος του ιδρυτή της SONY Αkio Morita, μετά από… αμέτρητα ταξίδια ην Ιαπωνία.

Εξάλλου τα ανίψια του θυμούνται ότι τους έδινε χρήματα για να πάνε να τα μοιράσουν στο Γηροκομείο του Πειραιά.

Ήταν αδελφός της μητέρας του δημοσιογράφου Πέτρου Νάζου ο οποίος μεταξύ άλλων σημειώνει: «Όλοι μας θα θυμόμαστε πόσο γενναιόδωρος ήσουν με το προσωπικό αλλά και τα περίφημα πάρτυ που διοργάνωνες κάθε χρόνο. Εκτός, όμως, από επιτυχημένος επαγγελματίας ήσουν και σπουδαίος άνθρωπος.

Αναλυτικά το αποχαιρετιστήριο μήνυμά του

«Αντίο, αγαπημένε μου θείε Σταύρο Πετρόχειλε. Έχω τόσα πολλά καλά να θυμάμαι από σένα. Ξεκίνησες από το μηδέν και κατάφερες με το ταλέντο σου στις πωλήσεις και την σκληρή δουλειά να δημιουργήσεις την σούπερ αγορά Home Electric, την πρώτη μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα.

Η επαγγελματική σου επιτυχία όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού κατάφερες να γίνεις αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην χώρα μας του ιαπωνικού κολοσσού Sony. Μαζί σου δουλέψαμε μαζί με τον αδελφό μου Γιάννη για πολλά χρόνια νιώθοντας υπερηφάνεια και δέος για ό,τι είχες καταφέρει. Όλοι μας θα θυμόμαστε πόσο γενναιόδωρος ήσουν με το προσωπικό αλλά και τα περίφημα πάρτυ που διοργάνωνες κάθε χρόνο. Εκτός, όμως, από επιτυχημένος επαγγελματίας ήσουν και σπουδαίος άνθρωπος.

Ήσουν αυτός που στήριξε και αγκάλιασε εμένα και την οικογένειά μου μετά την απώλεια του πατέρα μου, που ήταν ο καλύτερος σου φίλος. Η θεία και τα ξαδέλφια μας ήταν για εμάς η μισή μας ζωή. Πραγματικά, είναι τόσο λίγα αυτά που γράφω για σένα, θείε, μπροστά σε αυτά που έκανες για εμάς. Ήσουν ο καλύτερος θείος. Ποτέ δεν μας ξέχασες. Ούτε εμείς θα σε ξεχάσουμε πότε. Καλό παράδεισο».

Διαβάστε επίσης:

Ερέτρια: Tι έδειξε η έρευνα για τον θάνατο του διοικητή του ΑΤ

Γλυκά Νερά: Mυστικό τηλεφώνημα φέρνει την ανατροπή

Καμπούλ: Επίθεση του ISIS – Εκατόμβη νεκρών – 12 Aμερικανοί νεκροί

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηome Electric: Πέθανε ο άνθρωπος που οφείλουμε ό,τι είδαμε στο Eurobasket του ’87», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.