ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπεραγία Θεοτόκος: Ο Χριστιανισμός εδώ και είκοσι αιώνες κατήργησε τις διακρίσεις

Ο Χριστιανισμός τίμησε την Υπεραγία Θεοτόκο με τιμή, που δεν έχει, ούτε είχε, ούτε και θα έχει κανένας άνδρας.
Υπεραγία Θεοτόκος: Ο Χριστιανισμός εδώ και είκοσι αιώνες κατήργησε τις διακρίσεις

Υπεραγία Θεοτόκος: Ο Χριστιανισμός εδώ και είκοσι αιώνες κατήργησε τις διακρίσεις – Τίμησε μία γυναίκα με τιμή, που δεν έχει, ούτε είχε, ούτε και θα έχει κανένας άνδρας – Η γυναίκα αυτή είναι η Υπεραγία Θεοτόκος.

Έλεγε ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα:

«Στις μέρες μας γίνεται πολύς λόγος για την ισότητα των δύο φύλων, ανδρός και γυναικός. Αλλα οι αγώνες για την ισότητα και τα λεγόμενα φεμινιστικά κινήματα ήρθαν πολύ αργά. Ο Χριστιανισμός εδώ και είκοσι αιώνες έχει τακτοποιήσει το πρόβλημα. Πως; Κατήργησε τις διακρίσεις. Τίμησε την γυναίκα ως ισάξια με τον άνδρα. Όχι μόνο αυτό, αλλά και τίμησε μία γυναίκα με τιμή, που δεν έχει, ούτε είχε, ούτε και θα έχει κανένας άνδρας. Η γυναίκα αυτή είναι η Υπεραγία Θεοτόκος».

«Στον Χριστιανισμό, στην Εκκλησία οι άνθρωποι δεν μετρούνται, δεν αξιολογούνται με κριτήρια, το φύλο, την κοινωνική θέση, την μόρφωση, την οικονομική κατάσταση, την ευφυΐα και πολλά άλλα. Μετρούνται και αξιολογούνται με ένα μόνο κριτήριο• και αυτό είναι η αγιότητα. Στα μάτια του Θεού δεν υπάρχουν άνδρες και γυναίκες. Υπάρχουν μόνο αμαρτωλοί και μετανοούντες, ασεβείς και ευσεβείς, άγιοι και αγιώτεροι», ανέφερε ο Γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης (1928-2019✞)

«Κατά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, γιορτάζει ο αγιότερος άνθρωπος, η αγιότερη γυναίκα, η Παναγία μας. Η Παναγία μας έμεινε άφθορος στην ζωή, έμεινε άφθορος και στον θάνατο. Η γέννηση του Υιού της δεν έφθειρε την παρθενία της, η αμαρτία δεν έφθειρε την ψυχή της. Ο θάνατος της δεν έφθειρε το σώμα της. Όπως το σώμα του Χριστού έμεινε άφθορο με τον σταυρικό θάνατο, έτσι και το σώμα της Παναγίας μας έμεινε άφθορο. Απέθανε μεν, αλλά έμεινε άφθορο», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Γέροντα Εφραίμ: «Αφού στην Ορθόδοξη Εκκλησία έχουμε άφθορα σώματα αγίων, που τα προσκυνούμε, πόσο μάλλον ήταν φυσικό να μείνει άφθορο και το θεοδόχο σκήνωμα της Μητέρας του Κυρίου και Θεού μας. Και ήταν ποτέ δυνατόν να έμενε στη γη; Όχι. Μετετέθη στον Ουρανό. Η Παναγία μας με τα Εισόδια Της μπήκε στα Άγια των Αγίων του ναού του Σολομώντος, ενώ με την Κοίμηση Της μπήκε με την πεντακάθαρη, πανέμορφη ψυχή Της και με το ένδοξο άφθορο σώμα Της στα Άγια των Αγίων του Ουρανού».

Διαβάστε επίσης:

Δεκαπενταύγουστος: Η Παναγία είναι η «Φοβερά Προστασία» της Ελλάδας – Φέτος ας την τιμήσουμε όπως της αξίζει

Survivor: Η προσευχή του Ντάνου στην Παναγία με την ξεχωριστή σημασία

Αρναούτογλου Καιρός: 15Αύγουστος με πολλά μποφόρ – Πού χρειάζεται προσοχή

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υπεραγία Θεοτόκος: Ο Χριστιανισμός εδώ και είκοσι αιώνες κατήργησε τις διακρίσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.