ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και με τη βούλα του νόμου από το ΣτΕ

Υποχρεωτικοί θα είναι και με τη βούλα του νόμου οι εμβολιασμοί όπως αποφάσισε το ΣτΕ.
Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και με τη βούλα του νόμου από το ΣτΕ

Υποχρεωτικοί θα είναι και με τη βούλα του νόμου οι εμβολιασμοί όπως αποφάσισε το ΣτΕ.

Εμβολιασμοί: Τη στιγμή που τα σενάρια για 3η δόση εμβολίου έχουν πάρει φωτιά, το ΣτΕ με απόφαση του επικυρώνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την εξάπλωση που έδειξε η μετάλλαξη Δέλτα σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που απέρριψε αίτηση υπηρετούντων στην ΕΜΑΚ οι οποίοι εναντιώθηκαν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους.

Η επίκληση του δημοσίου συμφέροντος που αναφέρουν οι ανώτατοι δικαστές του Τμήματος Αναστολών της Ολομέλειας του ΣτΕ στο απορριπτικό σκεπτικό τους αφήνει, ωστόσο, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, «ανοιχτό» παράθυρο για την επέκταση της εφαρμογής της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα τμήματα και μονάδες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού και του ΕΚΑΒ.

Στο σκεπτικό τους οι δικαστές βάσει του οποίου απέρριψαν την αίτηση υπηρετούντων στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών που ζητούσαν να ανασταλεί η διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για υποχρεωτικό εμβολιασμό τους επικαλούνται το δημόσιο συμφέρον, εξαιτίας της ανάγκης να είναι ακώλυτη η λειτουργία του Σώματος της ΕΜΑΚ.

Διαβάστε επίσης:

Alpha TV: «Δεν θα επιβαρυνθούμε με πρόσθετα έξοδα για τους αδικαιολόγητα μη εμβολιασμένους εργαζόμενους»

Βάτσλικ: Τον ήθελε ο Ολυμπιακός έκλεισε στη Νάπολι!

MasterChef: Αυτή είναι η νέα εμμονή του Διονύση

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και με τη βούλα του νόμου από το ΣτΕ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.