ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί με ηλιακά κριτήρια το νέο σχέδιο της κυβέρνησης

Νέο σχέδιο ετοιμάζει η κυβέρνηση. Προκρίνει υποχρεωτικό εμβολιασμό με ηλικιακά κριτήρια.
Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί με ηλιακά κριτήρια το νέο σχέδιο της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνουν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί για συγκεκριμένες ομάδες, όπως σε εργαζόμενους πρώτης γραμμής στο δημόσιο, ένστολους, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στην εστίαση, αλλά με ηλικιακά κριτήρια.

Αυτό θα γίνει καθώς άτομα ηλικίας άνω των 50- 55 ετών, που είναι επαγγελματικά ενεργά, είναι πιθανότερο να νοσηλευτούν αν νοσήσουν με κορονοϊό.

Την ίδια ώρα, έχει ήδη εκπονηθεί σχέδιο ώστε το ΕΣΥ να αντιμετωπίσει τα κενά όσων αρνούνται να εμβολιαστούν και τεθούν σε αναστολή.

Πρόκειται κυρίως για νοσηλευτές, καθώς με τους γιατρούς δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Οι νοσηλευτές που αρνούνται να εμβολιαστούν αναμένεται να αντικατασταθούν με διαδικασίες fast track μέσω προσλήψεων τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας.

Μάλιστα, προκειμένου να προσελκύσει ενδιαφερόμενους το υπουργείο υγείας προσφέρει μπόνους μοριοδότησης ενόψει μελλοντικών διαγωνισμών. Επίσης θα υπάρξει αναδιάταξη δυνάμεων μέσα στα ίδια τα νοσοκομεία.

Για την αντικατάσταση διοικητικών υπαλλήλων θα κληθούν στελέχη από την αγορά και για την κάλυψη σε τομείς όπως καθαριότητα και σίτιση θα γίνει στροφή σε ιδιωτικές εταιρείες.

Διαβάστε επίσης

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Έσπασε κάθε ρεκόρ η ανακοίνωση του Ρονάλντο στο Instagram!

Κοπεγχάγη: Σημαντική απώλεια για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ – Πούλησε το «αστέρι» της

Viral: Απίστευτη αντίδραση άνδρα που απέκτησε ξανά μαλλιά μετά από 10 χρόνια! (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί με ηλιακά κριτήρια το νέο σχέδιο της κυβέρνησης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.