ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους! Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, έως 100 άτομα στις τελετές και απαγόρευση στα κλαμπ να έχουν όρθιους πελάτες
Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους! Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

«Καμπανάκι» κινδύνου έκρουσε ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων του κορονοϊού στην χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 78 νέα περιστατικά, γεγονός που ανάγκασε τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να παραθέσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ανακοινώσει νέα μέτρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς που έκανε τις δηλώσεις του φορώντας μάσκα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη σε όλους τους κλειστούς χώρους, ενώ αναφορικά με τις τους γάμους και τις βαφτίσεις τίθεται όριο καλεσμένων ως 100 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός – Ελλάδα: «Έκρηξη» με 78 νέα κρούσματα – Τρεις οι νεκροί (vid)

«Προσαρμόζουμε τη στρατηγική μας και μετά τις εξελίξεις είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με διάφορα μέτρα» σημείωσε επίσης ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε πως όλα τα μέτρα λαμβάνονται με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, αφού τόνισε πως παρατηρούνται φαινόμενα χαλάρωσης των μέτρων και φαινόμενα συγχρωτισμού και συνωστισμού, εξήγησε πως γι’ αυτό παρατηρούνται αυξημένα κρούσματα κορονοϊού.

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

*Τον Αύγουστο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι χώροι λατρείες.

*Από αύριο έως 15 Αυγούστου απαγορεύονται οι επισκέψεις σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, αστέγων και νοσοκομεία, καθώς και των ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα μόλυνσης, ενώ δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές ομάδες.

*Η κυβέρνηση επιβάλλει επίσης ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα με δυνατότητα μετατροπής χρήσεις σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

*Παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους έως 31 Αυγούστου.

*Από τις 3/8 ως και 15/8Από Δευτέρα 3 Αυγούστου έως 15 Αυγούστου αυστηρά 100 άτομα σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, κηδείες και βαφτίσεις κλπ).

*Επέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας.
Όπως έγινε γνωστό, με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, παρατείνονται έως και τις 31 Αυγούστου του 2020, τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των διαμενόντων στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας, με στόχο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, την πρόληψη εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορωνοϊού.

*Από 1/8 υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.

*Τουρκία-Αλβανία-Βόρεια Μακεδονία: Παρατείνεται ως 15/8 η αναστολή πτήσεων

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους! Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.