ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αυτά είναι τα υπέρογκα πρόστιμα για τους εργοδότες που απασχολούν ανεμβολίαστους

O υποχρεωτικός εμβολιασμός συνεχίζει να είναι αντικείμενο συζήτησης.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αυτά είναι τα υπέρογκα πρόστιμα για τους εργοδότες που απασχολούν ανεμβολίαστους

O υποχρεωτικός εμβολιασμός συνεχίζει να είναι αντικείμενο συζήτησης, τη στιγμή που υπέρογκα πρόστιμα περιμένουν τους εργοδότες που απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζόμενους!

Ο Υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι θέμα χρόνου, με την Ελληνική Κυβέρνηση να ετοιμάζει τις τελικές ρυθμίσεις της τροπολογίας, τη στιγμή που με τσουχτέρα πρόστιμα απειλούνται όσοι εργοδότες απασχολούν ανεμβολιάστους εργαζόμενους!

Πιο συγκεκριμένα, οι εργοδότες σε γηροκομεία & μονάδες φροντίδας ΑμεΑ, που απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους είναι αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα που φτάνουν και τα 200.000 ευρώ.

Αναλυτικά, στον εργοδότη που απασχολεί προσωπικό κατά παράβαση του παρόντος, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο:

δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για κάθε παράβαση και έως πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ και,
σε περίπτωση υποτροπής, που διαπιστώνεται σε επανέλεγχο, είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ για κάθε παράβαση και έως διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ

Ο εκάστοτε εργοδότης ή υπεύθυνος μονάδας οφείλει να ενημερώνει τους εργαζόμενους με κάθε πρόσφορο μέσο για την υποχρέωσή τους να κάνουν το εμβόλιο. Είναι επίσης επιφορτισμένος με τον έλεγχο του πιστοποιητικού ή της βεβαίωσης εμβολιασμού των υπαλλήλων του μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής, ενώ η υποχρέωση επίδειξης ισχύει έως τις 31.12.2021.

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμου αφορά, όπως είχε προαναγγελθεί και σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής, στους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ (η υποχρεωτικότητα επιβάλλεται από τις 16 Αυγούστου) και τους υγειονομικους δημοσίου και ιδιωτικου τομέα (η υποχρεωτικότητα επιβάλλεται από την 1η Σεπτεμβρίου).

Ο εργαζόμενος θα πρέπει να ενημερώνει τον εργοδότη-προϊστάμενο για τον εμβολιασμό του, επιδεικνύοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού του. Προβλέπονται τρίμηνες συμβάσεις για την αναπλήρωση όσων δεν εμβολιαστούν, αλλ;a δεν ορίζεται χρόνος για την αναστολή εργασίας, δεν υπάρχει αναφορά σε απολύσεις, ενώ για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο δεν προβλέπεται παραπομπή στο πειθαρχικό.

Διαβάστε επίσης:

Vidprevtyn: Αυτό είναι το νέο εμβόλιο για τον Κορονοϊό από τις Sanofi και GlaxoSmithKline

Σακίλ Ο’Νιλ για Αντετοκούνμπο: «Υπάρχει πλέον μόνος ένας Superman και αυτός είσαι εσύ»

Άγριες Μέλισσες spoiler: Τέλος εποχής για τους Σεβαστούς στον 3ο κύκλο

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αυτά είναι τα υπέρογκα πρόστιμα για τους εργοδότες που απασχολούν ανεμβολίαστους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.