ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε κατηγορίες εργαζομένων; Τι λένε οι ειδικοί

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων αναφέρθηκαν οι ειδικοί, Χαράλαμπος Γώγος,  Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και Νίκος Καπραβέλος.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε κατηγορίες εργαζομένων; Τι λένε οι ειδικοί

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων αναφέρθηκαν οι ειδικοί, Χαράλαμπος Γώγος,  Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και Νίκος Καπραβέλος.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ο αριθμός των κρουσμάτων τη χθεσινή ημέρα στη χώρα μας έπεσε σε τριψήφιο αριθμό, τη στιγμή που η πορεία των εμβολιασμών κατά του Covid-19 συνεχίζεται.

Για την πιθανότητα να υπάρξουν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων μίλησαν ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, ο Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

«Είναι καλό να υπάρχουν κίνητρα για τους εμβολιασμένους και στο τέλος μπορούμε να συζητήσουμε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Είναι ανοιχτό το θέμα. Θα μπει στην συζήτηση γιατί είναι πολύ σημαντικό. Αλλά πρέπει να δούμε όλες τις όψεις και απόψεις του» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος στον ΣΚΑΪ τονίζοντας πως είναι αναμφισβήτητο ότι είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός.

Παράλληλα, ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας για το πώς μπορούν να πεισθούν όσοι διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο πρότεινε να γίνουν δύο πράγματα: Να δοθούν κίνητρα σε αυτούς που εμβολιάζονται τώρα που τα εμβόλια είναι διαθέσιμα για όλους και να ενεργοποιηθούν και άλλοι επιστήμονες όπως διαφημιστές για να πειστεί αυτό το κομμάτι της κοινωνίας.

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Νίκος Καπραβέλος… αν θέλουμε να ξεμπερδεύουμε με τον ιό θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το «όπλο» και υπογράμμισε πως ο μη εμβολιασμένος διευκολύνει την διασπορά – ανάπτυξη των μεταλλάξεων και υπάρχει κίνδυνος να τιναχθούν όλα στον αέρα. «Το εμβόλιο δεν σε προφυλάσσει μόνο αλλά σπάει και την αλυσίδα της διασποράς», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εκτιμά πως για να μπει ένα τέλος με την πανδημία απαιτείται ένας καθολικός υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλους τους ανθρώπους ακόμα και στα παιδιά.
Παράλληλα, σημείωσε πως από την στιγμή που το νοσοκομείο μετατρέπεται για μία νόσο αποδιοργανώνεται με αποτέλεσμα την ακύρωση χειρουργείων και άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Πέτσας και τα προνόμια στους εμβολιασμένους… που κανείς δεν ξέρει!

ΕΟΔΥ: Που μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid test την Κυριακή (6/6)

Πότε θα πέσουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα – Ανάλυση όλων των δεδομένων

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε κατηγορίες εργαζομένων; Τι λένε οι ειδικοί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.