ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι θα ισχύσει για τους εργαζόμενους-Διάταξη για το Δημόσιο

Διάταξη σχεδιάζεται για τους εργαζόμενους στο δημόσιο που να σχετίζεται αν έχουν κάνει το εμβόλιο.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι θα ισχύσει για τους εργαζόμενους-Διάταξη για το Δημόσιο

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Διάταξη σχεδιάζεται για τους εργαζόμενους στο δημόσιο που να σχετίζεται αν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Μεγάλο θέμα έχει προκύψει μετά και το διάγγελμα που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Έτσι η κυβέρνηση έχει το δικό της σχέδιο.

Έτσι αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να έρθει μία διάταξη «πιλότος», που να αφορά όσους δεν έχουν εμβολιαστεί στο δημόσιο.

Σ’ αυτήν δεν θα υπάρχει η δυνατότητα απόλυσης αλλά η αναστολή εργασίας, του ατόμου επ αόριστον, μέχρι αυτό να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Η αναστολή εργασίας μάλιστα θα είναι άνευ αποδοχών, ενώ αυτό θα ισχύσει και για όσους η κυβέρνηση θα αποφασίσει στο μέλλον, πως η εργασία τους, απαιτεί απαραίτητα να υπάρξει εμβολιασμός.

Μέχρι τώρα υποχρεωτική ήταν η χορήγηση του εμβολίου για όσους είχαν δουλειά σε οίκους ευγηρίας και στα γηροκομεία. Ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου θα προστεθούν και οι εργαζόμενοι στην Υγεία.

Σ’ αυτήν την κατηγορία, ενδέχεται να προστεθούν οι εκπαιδευτικοί. Όλα αυτά ενώ μόλις τώρα άρχισαν τα νέα μέτρα για τους χώρους διασκέδασης και αναψυχής.

Οι επόμενες κινήσεις που θα γίνουν, θα επηρεαστούν από την πορεία του ιού, με την μετάλλαξη «Δέλτα» να κυριαρχεί σταδιακά και στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις περιοχές που υπάρχει τουριστική κίνηση.

O Υπουργός ανάπτυξης, Άδωνις Γερωργιάδης, χθες με δηλώσεις του τόνισε πως οι επιχειρήσεις θα μπορούν να απολύσουν άτομα που δεν είναι εμβολιασμένα αν η δουλειά τους δεν μπορεί να γίνει με τηλεργασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εστίαση: Όλα τα νέα μέτρα – Τι ισχύει για take away και κλειστούς χώρους

ΠΑΟΚ: Επιβεβαίωση Sportime – Το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη ο Κούρτιτς

Μετάλλαξη Δέλτα: Έτσι θα έρθει η πανδημία των ανεμβολίαστων

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι θα ισχύσει για τους εργαζόμενους-Διάταξη για το Δημόσιο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.