ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Κατσούλη: «Τεράστια αδικία προ των πυλών»!

Όσα ισχυρίστηκε ο δικηγόρος της οικογένειας του οπαδού του Εθνικού, ο οποίος έπεσε νεκρός το 2014 στο γήπεδο του Ηροδότου
Υπόθεση Κατσούλη: «Τεράστια αδικία προ των πυλών»!

Τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του οπαδού του Εθνικού Κώστα Κατσούλη, ο οποίος έπεσε νεκρός από χτυπήματα στο γήπεδο του Ηροδότου, η οικογένειά του είδε κάποιους να οδηγούνται στη φυλακή ως δράτες.

Οι δυο εκ των τριών προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο ζητώντας αναίρεση της απόφασης του δευτεροβάθμιο και η πρόταση του εισαγγελέα είναι η προσφυγή τους να γίνει δεκτή.

Αν η έδρα αποδεχθεί την πρότασή του, τότε οι καταδικασθέντες θα μείνουν ελεύθεροι και η δίκη θα επαναληφθεί.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσούλη, Αλέξης Στεφανάκης μίλησε στον 105.5 στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» και τόνισε:

«… εάν τελικά υιοθετηθεί η εισαγγελική πρόταση τότε θα μιλάμε για μια τρομακτική αδικία.

Αν τα δικά μου ψυχικά αποθέματα βρίσκονται στο τέλος τους, πραγματικά με τι πρόσωπο να μιλήσω σ αυτή την οικογένεια.

Tι κουράγιο να δώσω σ αυτούς τους ανθρώπους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για το αυτονόητο, για να αποδοθεί δικαιοσύνη στους ανθρώπους που σκότωσαν το παιδί τους.

Μετά από πέντε χρόνια καταφέραμε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Tελικά αυτοί οι κατηγορούμενοι να έχουν ένα ύψος ποινής το οποίο να αντιστοιχεί στην βαρβαρότητα της πράξης και ξαφνικά τώρα καλούμαστε, αντιλαμβάνεστε, με τους κατηγορούμενους έξω, οι κατηγορούμενοι τι θα κάνουν;

Θα προσπαθούν με κάθε τρόπο να πάρουν αναβολή, η οικογένεια πόση δύναμη να χει; Αυτός ο πατέρας αυτή η μάνα, αυτός ο αδερφός πόσο θα αντέξουν;

Σε κάθε δικαστήριο ξανά αναβιώνει το δράμα, υπάρχουν καταθέσεις που περιγράφουν πως σκοτώθηκε ο Κώστας, θα το ξαναζήσουν για τρίτη φορα.

Υπάρχει ένα κομμάτι μιας άλλης δικαιοσύνης την οποία βλέπουμε να χάνεται μέρα με την ημέρα, μπορεί να υπάρχει δικαιοσύνη χωρίς ηθικό εκτόπισμα;

Δηλαδή τι θα διορθώσει τώρα ο Αρειος Πάγος; Τι πάμε να διορθώσουμε;

Στο όνομα ποιας δικαιοσύνης πάμε να θεραπεύσουμε μια αστοχία για να κάνουμε τι;

Στην πραγματικότητα να δημιουργήσουμε την απόλυτη αδικία.

Δηλαδή να γυρίσουμε πίσω την απόφαση και να ελευθερώσουμε τους κατηγορούμενους αυτούς που έχουν κάνει αυτή την πράξη.

Ελπίζω το δικαστήριο να κοιτάξει σε βάθος και το δικό μας υπόμνημα το οποίο αντικρούει με στέρεα στοιχεία όλους αυτούς τους αναιρετικούς λόγους που με θλίψη το λέω έκανε δεκτούς ο εισαγγελέας.

Θέλω να πιστεύω πως το δικαστήριο του Αρείου Πάγου θα θεραπεύσει αυτή την τεράστια αδικία η οποία είναι προ των πυλών.

Ας ελπίσουμε πως δεν θα δούμε αυτή την τερατογένεση να ξαναγυρίσει πίσω αυτή η υπόθεση με ελεύθερους τους κατηγορούμενους».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υπόθεση Κατσούλη: «Τεράστια αδικία προ των πυλών»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.