ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποτιμά τη νοημοσύνη του κόσμου ο Οικονόμου: Ο Μητσοτάκης «δεν ήξερε» για το μπάχαλο στον ΟΣΕ!

Το αφήγημα του «ανήξερου» πρωθυπουργού παρουσίασε πάλι ο Γ. Οικονόμου - «Δεν ήξερε» για τον ΟΣΕ, όπως «δεν ήξερε» για τις υποκλοπές
Υποτιμά τη νοημοσύνη του κόσμου ο Οικονόμου: Ο Μητσοτάκης «δεν ήξερε» για το μπάχαλο στον ΟΣΕ!

Κάθε πρωθυπουργός που κυβέρνησε την Ελλάδα έχει αφήσει στη συλλογική μνήμη κάποιο χαρακτηριστικό γνώρισμα από πράγματα που έπραξε ή είπε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι βέβαιο πως θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που… «δεν ήξερε – δεν γνώριζε – δεν ήταν ενήμερος».

Στον καιρό της πανδημίας «δεν ήξερε» ότι όσοι διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ κινδυνεύουν πολύ περισσότερο και μάλιστα από το βήμα της Βουλής προκαλούσε να του δείξουν στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια βγήκε στη δημοσιότητα η μελέτη Λύτρα (η οποία είχε σταλεί εγκαίρως και στο υπουργείο Υγείας και όλους τους αρμόδιους φορείς) που αποδείκνυε πως το 97,7% των ασθενών που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ, κατέληξαν.

Όταν αναδείχθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε και πάλι ότι «δεν ήξερε» τι συμβαίνει στην ΕΥΠ που βρισκόταν υπό την εποπτεία του και η κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να υποβιβάσει το θέμα, μέχρι που άρχισαν να βγαίνουν στη φόρα τα δημοσιεύματα που αποκάλυπταν πως η μισή κυβέρνηση βρισκόταν υπό παρακολούθηση, άλλα ακόμα και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πρωθυπουργός «δεν ήξερε» και για τον Πάτση, τον Λιγνάδη, τις απευθείας αναθέσεις και γενικά μοιάζει να είναι ο πιο «ανενημέρωτος» άνθρωπος, στην πιο υπεύθυνη θέση της χώρας.

Μετά την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών, το γελοίο αφήγημα πως ο Μητσοτάκης «δεν ήξερε» επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο, για να προσβάλει για ακόμη μια φορά τη νοημοσύνη του κόσμου. Ο πρωθυπουργός «δεν ήξερε» για το μπάχαλο που συμβαίνει στον σιδηρόδρομο, μας ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ.

«Τα ξέρατε εσείς αυτά; Σας είχε ενημερώσει κανείς για το χάος αυτό;» ρώτησε ο Δημήτρης Οικονόμου, για να δώσει την «πάσα» στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να πει το «ποίημα» του.

«Προφανώς σε επίπεδο Πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει …  Δεν είχε μεταφερθεί τέτοια εικόνα. Σε επίπεδο Κυβέρνησης δεν είχε φτάσει ποτέ. Δεν είχε μεταφερθεί από τον ΟΣΕ στο Υπουργείο; Δεν είχε μεταφερθεί από τα κατώτερα κλιμάκια του ΟΣΕ στη διοίκηση; … Είναι σαφές ότι η εικόνα αυτής της διάλυσης που αναδείχθηκε μέσα από το δυστύχημα με τον πιο τραγικό τρόπο, σε επίπεδο Κυβέρνησης δεν είχε φτάσει ποτέ», είπε με φανερή αμηχανία ο Γιάννης Οικονόμου, έχοντας προφανώς την εντύπωση πως απευθύνεται σε ηλίθιους.

Δηλαδή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θέλει να μας πείσει πως εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια, και μετά από δεκάδες προειδοποιητικές επιστολές των σιδηροδρομικών προς τους ιθύνοντες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε ιδέα για την τραγική κατάσταση του ΟΣΕ. Οι δε υπουργοί του μπορεί να ενημερώνονταν συστηματικά για τα προβλήματα, άλλα το κρατούσαν… μυστικό και έκαναν ό,τι θέλουν. Πραγματικά, που θα φτάσει αυτή η γελοιότητα σε αυτό το κακοστημένο θέατρο σκιών;

Ακόμα και αν κάποιος δεχόταν την προκλητική υπερασπιστική «γραμμή» του κ. Οικονόμου πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν ήξερε» για το μπάχαλο του ΟΣΕ, αυτό καθιστά τον πρωθυπουργό εξίσου επικίνδυνο και ακατάλληλο, εφόσον η «άγνοια» του επέτρεψε να ωριμάσουν οι συνθήκες διάλυσης στον ΟΣΕ, ώστε να επέλθει η τραγωδία των Τεμπών. Ένας χαρούμενος ταξιδευτής που ξέρει μόνο το πού θα ξοδέψει το επόμενο τριήμερο του. Ένας πρωθυπουργός που «δεν ξέρει» τίποτα, και μια κοινωνία που δεν ξέρει πλέον γιατί τον ψήφισε…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υποτιμά τη νοημοσύνη του κόσμου ο Οικονόμου: Ο Μητσοτάκης «δεν ήξερε» για το μπάχαλο στον ΟΣΕ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.