ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργείο Εργασίας: Εξετάζει άδεια πατρότητας δύο μηνών

Σε σκέψεις έχει μπει το Υπουργείο Εργασίας, όσον αφορά την άδεια πατρότητας που δίνεται όταν γεννιέται ένα παιδί. Συγκεκριμένα, υπάρχουν πλάνα για αύξησης της άδειας, με νομοσχέδιο που ετοιμάζεται η κυβέρνηση. Ακόμα, υπάρχει ενδεχόμενο καθιέρωσης της ειδικής άδειας προστασίας της πατρότητας κατ΄ αναλογίαν με την αντίστοιχη άδεια που προβλέπεται για τις μητέρες. ΔΙΑΒΑΣΤ ΕΕΠΙΣΗΣ: Σοκ...
Υπουργείο Εργασίας: Εξετάζει άδεια πατρότητας δύο μηνών

Σε σκέψεις έχει μπει το Υπουργείο Εργασίας, όσον αφορά την άδεια πατρότητας που δίνεται όταν γεννιέται ένα παιδί.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν πλάνα για αύξησης της άδειας, με νομοσχέδιο που ετοιμάζεται η κυβέρνηση.

Ακόμα, υπάρχει ενδεχόμενο καθιέρωσης της ειδικής άδειας προστασίας της πατρότητας κατ΄ αναλογίαν με την αντίστοιχη άδεια που προβλέπεται για τις μητέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤ ΕΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Βασάνιζαν 5χρονο αγοράκι επειδή έκανε αταξίες!

Σύμφωνα με την Καθημερινή, εξετάζεται αύξηση της άδειας πατρότητας σε 10 ημέρες από δύο ημέρες που ισχύσει σήμερα ενώ για την άδεια προστασίας της πατρότητας αυτή μελετάται να είναι διάρκειας δύο μηνών (οι μητέρες λαμβάνουν άδεια 6 μηνών).

Η οδηγία πρέπει να εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου 2021 ενώ ένα κράτος-μέλος μπορεί να ζητήσει διετή παράταση, δηλαδή έως την 1η Ιουλίου 2023.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υπουργείο Εργασίας: Εξετάζει άδεια πατρότητας δύο μηνών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.