ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργείο Εργασίας: Νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Νέα πληρωμή των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού μέσα στην εβδομάδα προβλέπει υπουργική απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση για 5.001 εργαζόμενους. Ειδικότερα εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους 3.385.662,00 ευρώ προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 5.001 που αφορά: α) Σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, προκειμένου...
Υπουργείο Εργασίας: Νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Νέα πληρωμή των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού μέσα στην εβδομάδα προβλέπει υπουργική απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση για 5.001 εργαζόμενους.

Ειδικότερα εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους 3.385.662,00 ευρώ προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 5.001 που αφορά:

α) Σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 2.802.462,00 ευρώ στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται σε 4.272.

β) Σε εργαζόμενους ειδικών κατηγοριών, προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 583.200 ευρώ στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται σε 729.

Στο μεταξύ έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Δεκεμβρίου για κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις και οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων τους.

Οι εργαζόμενοι που θα μπουν σε αναστολή τον Δεκέμβριο δικαιούται αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για 30 ημέρες αναστολής ή 18 ευρώ για κάθε ημέρα αναστολής της σύμβασης εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού στο supportemployees.services.gov.gr θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Σε περίπτωση όμως που έχουν υποβάλλει στο παρελθόν υπεύθυνη δήλωση τότε δεν απαιτείται εκ νέου υποβολή.

Οι επιχειρήσεις – εργοδότες προβαίνουν είτε σε αρχική δήλωση των εργαζομένων τους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε αναστολή για πρώτη φορά, είτε σε εκ νέου δήλωση των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται ξανά σε αναστολή, είτε βεβαιώνουν ότι παρατείνεται η αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους που έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Πηγή: Dikaiologitika.gr 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υπουργείο Εργασίας: Νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βασίλης Μπαντής

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στις 14/12/1996. Το χαμόγελο του Ροναλντίνιο μου έδωσε το πάθος που ζητούσα στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά σε τοπικές ομάδες για μερικά χρόνια και έπειτα ήρθε η Αθλητική Δημοσιογραφία. Αποφοίτησα από σχολή δημοσιογραφίας, βρέθηκα σε Metrosport και Thesstoday, όπου έκανα αθλητικό και κοινωνικό ρεπορτάζ αντίστοιχα.