ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργείο Παιδείας: Τώρα τα βάζει και με τα κωφά παιδιά – Κραυγή αγωνίας από τους γονείς

Ακάλυπτα θα αφήσει τα παιδιά και τους γονείς το Υπουργείο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Τώρα τα βάζει και με τα κωφά παιδιά – Κραυγή αγωνίας από τους γονείς

Υπουργείο Παιδείας: Προτίθεται να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας του νηπιαγωγείου του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων Πάτρας.

Σε σχολεία όπως αυτό, λειτουργεί και το πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης, επομένως σε περίπτωση που εφαρμοστεί η αναστολή, θα μείνουν ακάλυπτοι οι γονείς και τα παιδιά, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.

Μήνυμα γονιού στο Υπουργείο Παιδείας: «Έλεος!»

Για το σοβαρό αυτό ζήτημα, το οποίο προκύπτει από την πρόθεση που έχει το Υπουργείο Παιδείας, μίλησαν στην ιστοσελίδα pelop.gr δύο άνθρωποι.

Ένας πατέρας τριών κοριτσιών είπε: «Είμαστε γονείς τριών κοριτσιών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βαρηκοΐας. Η μεγαλύτερη κόρη μας φοιτά στο νηπιαγωγείο και οι άλλες δύο 3,5 ετών από πέρυσι τον Φεβρουάριο παρακολουθούσαν το πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης ώστε να μπορέσουν να μάθουν τη γλώσσα.

Στο ίδιο πρόγραμμα είναι ενταγμένα και τα παιδιά άλλων πέντε οικογενειών της περιφέρειάς μας. Φέτος μας ανακοινώθηκε ότι θα κλείσει το νηπιαγωγείο κι έτσι τα παιδιά μας και εμείς που εκπαιδευόμασταν στο πρόγραμμα αυτό θα μείνουμε ακάλυπτοι. Είναι δυνατόν να αφήνουν τα παιδιά μας στην τύχη τους και εμάς αβοήθητους. Έλεος!»

Επίσης, δηλώσεις έκανε η Βενέτα Λαμπροπούλου, πρόεδρος στο Ίδρυμα Κωφών και Βαρήκοων Ελλάδας, ομότιμη καθηγήτρια και πρώην πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου στην Πάτρα.

«Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι εάν δεν αρχίσουν νωρίς τα παιδιά που είναι κωφά την εκπαίδευσή τους δεν θα έχουν πρόοδο και δεν θα μάθουν τη γλώσσα. Τα τρία πρώτα χρόνια πρέπει να εκπαιδεύονται τα ίδια και οι γονείς τους. Δεν είναι δυνατόν να περιπαίζουν τα παιδιά αυτά. Ακόμα και ένα να ήταν, το κράτος οφείλει να του παράσχει την εκπαίδευση που πρέπει. Ποιος παίρνει την ευθύνη να καταδικάσει ένα παιδί;», είπε μεταξύ άλλων.

Μια γεύση από το ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων στην Πάτρα:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υπουργείο Παιδείας: Τώρα τα βάζει και με τα κωφά παιδιά – Κραυγή αγωνίας από τους γονείς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.