ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργός Πολιτικής Προστασίας: Ανακοινώνεται σήμερα ποιος θα είναι

Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει σήμερα ποιος θα αναλάβει υπουργός Πολιτικής Προστασίας.
Υπουργός Πολιτικής Προστασίας: Ανακοινώνεται σήμερα ποιος θα είναι

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου.

Όπως προκύπτει τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη σύσταση αυτόνομου, ανεξάρτητου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και μάλιστα η ηγεσία αυτού του υπουργείου να συνδυάζει την επιστημονική επάρκεια και την επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Έτσι, οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα είναι δύο τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Ένας υπουργός και ένας υφυπουργός.

Όπως αναφέραν ο Alpha και το OPEN, ο Χρήστος Στυλιανίδης αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης έχει διατελέσει Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων.

Σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, υφυπουργός αναμένεται να αναλάβει πρόσωπο προερχόμενο από τις Ένοπλες δυνάμεις, ενδεχομένως απόστρατος από την αεροπορία.

Το όνομα του αντιπτέραρχου εν αποστρατεία, Ευάγγελου Τουρνά είναι στους βασικούς υποψήφιους.

Σε κάθε περίπτωση, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει το πρωί της Δευτέρας, με τις επίσημες ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Διαβάστε επίσης:

Εορτολόγιο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Αθλητικές μεταδόσεις για τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου!

Σαν σήμερα (6/9) το 1996: ο Μπάγεβιτς κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του Ολυμπιακού (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υπουργός Πολιτικής Προστασίας: Ανακοινώνεται σήμερα ποιος θα είναι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.